BUSCADOR

La rehabilitació d’edificis, punta de llança de la revifada del sector a Barcelona

La rehabilitació d’edificis, punta de llança de la revifada del sector a Barcelona

La rehabilitació d’edifics, juntament amb la inversió privada, són els motors de creixement de les constructores barcelonines, que han notat un augment de la demanda de pressupostos i també de la contractació d’obres. (Nota de premsa del Gremi i repercussió online). Tal com hem destacat a la darrera nota de premsa enviada pel Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona (Ndp. Increment de l’activitat 072015), la rehabilitació d’edifics, juntament amb la inversió privada, són els motors de creixement de les constructores barcelonines, que han notat un augment de la demanda de pressupostos i també de la contractació d’obres.

Així ho testificaven les diferents empreses agremiades que hem consultat així com també les estadístiques, donat que l’informe Euroconstruct assenyalava a la rehabilitació com l’activitat amb més empenta en aquesta tendència a l’alça del sector constructor.

Tanmateix, l’aconseguit encara és poc comparat amb el desitjable i amb la normalitat de bona part de la resta d’Europa, on la rehabilitació d’edificis té molta major projecció en les polítiques d’habitatge i en la consciència dels propietaris. Per això encara hem de seguir defensant mesures lògiques per canviar una situació laboral kafkiana per culpa de la impunitat de l’economia submergida i l’escàs pressupost públic destinant a la rehabilitació, una activitat que està demostrant tenir suficient potencial com per abordar-la seriosament a casa nostra. En aquest sentit, les dades del Ministeri de Foment són prou eloqüents quan afirmen que per cada milió d’euros invertits en rehabilitació es dóna ocupació a 56 persones, mentre que en indústria només es creen 14,3 llocs de treball.

És per això, i per la prosperitat del sector, que val seguir demanant i exigint un entorn laboral normal, sense competència deslleial i amb el recolzament contundent de l’administració.

Repercussió online escrita de la nota de premsa:

LA VANGUARDIA

ABC

ELDÍA.ES

ECOCONSTRUCCIÓN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *