BUSCADOR

El Construmat 2017, el més innovador

El Construmat 2017, el més innovador

La innovació va tornar a ser la gran protagonista al Saló. Tal com ens havia comentat Ione Ruette, directora del Construmat, a la Revista Constructors del mes de març, “la nova proposta de Barcelona Building Construmat s’assenta en la innovació com a principal tret característic perquè la innovació implica canvi i els moments actuals, tant per la societat en general com pel sector en particular, són moments de canvi”. I així va ser.

L’edició d’enguany del Construmat va aprofundir la tendència del 2015 envers la innovació, amb impressores en 3D, drons, biomaterials, maons reciclats, habitatges sostenibles de consum gairebé nul o nous sistemes productius i de gestió com el BIM. L’aposta per la innovació, no obstant, també va deixar lloc a empreses constructores tradicionals, les qual troben un lloc al Construmat per promocionar els seus productes i fer networking.

Les estadístiques, així mateix, avalen el bon rumb de saló en quant a empreses expositores.  Segons dades publicades per l’organització, el Saló va incrementar en un 33% el nombre d’empreses expositores respecte a les del 2015, arribant a les 800 marques representades, i ha tingut també un increment substancial de visitants professionals de major qualitat i internacionalitat.

En paraules de la presidenta de BBConstrumat  Ana Vallés, “el BBConstrumat ha constatat les bones sensacions d’un sector amb força per reprendre el creixement i apostar sense por per la innovació”. En la seva primera edició com a presidenta del comitè organitzador, ha volgut “agrair a les empreses expositores seva confiança en el saló i la seva aposta per aportar contingut de tant valor” a l’edició “més disruptiva de tota la història del certamen”.

També alguns membres del Gremi van participar en el Construmat, ja sigui com a visitant o com a empresa expositora. En aquest sentit, Nati Alcalá, d’Imatge i Comunicació del Grup Copisa, que exposava al saló, es mostrava satisfeta amb l’experiència: “Valorem positivament la nostra participació en aquesta edició pel seu enfocament innovador que creiem que ajudarà l’evolució positiva del sector. Al nostre parer, el saló ha sabut afavorir la mostra de noves tecnologies i coneixements en l’execució d’obres que permeten combinar els nous materials, els avanços tecnològics i el mètode tradicional”.

D’altra banda, l’agremiat Gerard Saigi, administrador i CEO de Dover 97, com a visitant va destacar l’augment de participants. “En general, m’ha semblat que hi ha com més animació respecte a les darreres edicions: més gent, més empreses i més optimisme”.

Així mateix, durant el Saló vam tenir l’oportunitat de trobar-nos amb Ramon Mestre, que exposava amb Humicontrol, i amb Eva Ferrer i Verónica Giró, que exposaven amb 4ark. Tots tres ens van donar la seva opinió, recollida en el vídeo que teniu a continuació:

Construmat com a centre de sinergies 

A més de ser l’aparador comercial, BBConstrumat va estar també centre de debat amb tres congressos sobre habitatge social, innovació i economia circular que s’han desenvolupat a la zona Talks Arena amb la presència de més de 50 ponents i de més de 1.000 assistents al llarg dels tres dies i mig de sessions. Entre els temes abordats va figurar la importància de poder facilitar l’accés a l’habitatge a tots els col·lectius socials i el risc que suposa la gentrificació per a ciutats com Berlín o Barcelona.

Així mateix, el marc de Barcelona Building Construmat va permetre dur a terme tot tipus de contactes de negoci i arribar a acords comercials. Així, en el Meetings Arena, van desenvolupar-se més de 150 reunions B2B, va celebrar-se el Fòrum Llatinoamericà-Europeu de Cambres de Construcció amb la presència de més 20 entitats i va produir-se la visita de delegacions institucionals de països com Colòmbia, Cuba, Israel, Itàlia, el Marroc, Mèxic i Perú, entre altres activitats.

Font Fotografies: Construmat
No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *