BUSCADOR

Parlem d’edificis intel.ligents

Parlem d’edificis intel.ligents

Des de fa quatre anys Barcelona no ha deixat de formar part del epicentre de la innovació en l’anomenat món de les Smart Cities. Després de liderar el ranking de ciutats intel·ligents en Espanya en 2012, posicionada com la quarta d’Europa en 2013 i anomenada iCapital (capitat europea de la innovació) en 2014; avui dia és la Smart City número 1 a nivell mundial, segons ho testifica l’estudi més recent fins ara de la firma britànica Juniper Research, atorgant el segon lloc a Nova York i el tercer a Londres.

Aquests edificis incrementen el valor de la propietat a més d’ajudar a la cura del medi ambient. Conceptes com la transformació digital, revolució mòbil, internet de les coses (IOT) ja formen part de la nostra vida quotidiana i molt especialment en nínxols urbans com Barcelona. Cada cop hi ha més avenços tecnològics per poder construir edificis més intel·ligents i sobretot més eficients.

Per fer possible aquesta nova forma de construir hem de tenir no només en compte la tecnologia i aprofitar les noves facilitats, sinó també fer un ús més racional dels materials. Aquests materials és important que respectin el medi ambient i siguin reciclables.

L’edifici intel·ligent és aquell que proporciona un ambient de treball productiu i eficient a través de l’optimització dels seus quatre elements bàsics i les seves interrelacions entre ells.

Aquestes construccions d’edificis intel·ligents ajuden tant als propietaris, constructors i ocupants a realitzar els seus objectius en termes de costos, confort, comoditat i seguretat.  En essència estan pensats per oferir entorns agradables, ecològics i d’alta tecnologia en els quals les persones puguin viure i treballar de forma més productiva.

Aquestes construccions són aplicables a totes les tipologies dels edificis. Tants els edificis de nova construcció com els que s’han de rehabilitar tenen unes característiques comuns:

Eficients en el consum: L’edifici intel.ligent té sistemes d’estalvi d’energia i aigua. Controlant i regulant el cabal i tenint la informació sobre el consum d’energia.

Integració Sistemes de control: El sistema de control ha d’estar totalment integrat en l’edifici i formar part d’ell, centralment automatitzat per optimitzar la seva operació i administració.

Segurs i Flexibles: L’edifici intel.ligent ha de ser segur, amb el sistema de seguretat més innovador. I flexible perquè es un edifici adaptable per implantar els continuus canvis tencològics

Ergonòmics: Els edificis intel.ligents han de ser confortables per els seus habitants, ja que un dels seus objectius és fer la vida més fàcil dels seus ocupants.

També és important destacar els objectius d’un edifici intel·ligent

Objectius ARQUITECTÒNICS
Satisfer necessitats presents i futures dels ocupants, propietaris i operadors.
La flexibilitat, tant en l’estructura com en els sistemes i serveis.
La funcionalitat de l’edifici, major confort per l’usuari i increment de la seguretat.

Objectius TECNOLÒGICS
La disponibilitat de mitjans tècnics avançats de telecomunicacions.
L’automatització de les instal.lacions.
La integració de serveis.

Objectius TECNOLÒGICS
La disponibilitat de mitjans tècnics avançats de telecomunicacions.
L’automatització de les instal.lacions.
La integració de serveis.

Objectius ECONÒMICS
La reducció dels elevats costos de l’operació i manteniment.
Beneficis econòmics pel client i increment de la vida útil de l’edifici.
Relació cost-benefici

Cada cop sentim a parlar i amb més freqüència sobre la integració de sistemes tecnològics i intel·ligents en els edificis. Sabem que és el pas endavant per  avançar en el futur.  És per aquest motiu que hem organitzat un workshop sobre SMART BUILDING: CONSTRUCCIÓ EFICIENT I SOSTENIBLE per tal d’obrir el debat sobre aquesta tendència que sens dubte està molt més propera del que sovint ens pensem.

PROGRAMA I INSCRIPCIONS JORNADA SMART BUILDING: CONSTRUCCIÓ EFICIENT – 28 D’OCTUBRE

No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *