BUSCADOR

Inauguració de la nova façana de la seu del Col•legi d’Arquitectes

Inauguració de la nova façana de la seu del Col•legi d’Arquitectes

El passat dilluns 22 es va inaugurar la nova façana de la seu del Col.legi d’Arquitectes, a la plaça Nova de Barcelona, amb la presència del Gremi com a convidat especial juntament amb altres entitats com l’Ajuntament, l’Incasòl o l’ITeC. L’acte va comptar amb activitats, exposicions, un espectacle de llum i color, o una conversa sobre intervencions en edificis moderns per part de diferents personalitats del sector.

En el fil d’aprofitar la inauguració de la nova façana com a promoció del valuós patrimoni de la ciutat i de la necessitat d’impulsar el seu manteniment, també es va inaugurar una nova pàgina web dedicada a l’impuls de la renovació urbana.

Una façana reformada i millorada

La intervenció duta a terme ha mantingut l’esperit del projecte presentat per l’arquitecte Xavier Busquets al 1962, sent un dels edificis més emblemàtics de l’arquitectura moderna. El propòsit de la reforma, en tot cas, anava més enllà de la necessària reparació d’un tancament de façana amb deficiències originades pel pas del temps.

La nova façana del COAC és un exemple a seguir en les intervencions en el parc construït Click To Tweet

En aquest sentit, s’ha actualitzat el tancament, millorant les seves prestacions d’aïllament tèrmic i acústic i aprofitant la façana per generar energia, amb la incorporació de captadors fotovoltaics. A més a més, en l’àmbit estètic, s’ha reforçat la neutralitat de la torre d’oficines i guanya protagonisme el basament amb els frisos de Picasso. També s’han recuperat idees originals com fer arribar el tancament de vidre fins al remat de la coberta.

Amb aquesta reforma, per tant, el COAC ha volgut realitzar una obra que sota el lema “Renovem la Ciutat, Construïm el futur” sigui. Millorar els edificis implica reparar, donar seguretat, mantenir la solidesa, però també actualitzar les prestacions d’acord amb les tecnologies actuals, especialment en allò que afecta al estalvi energètic i a la reducció d’emissions.

No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *