PRESENTACIÓ AL GREMI DE LA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUTS A LA REHABILITACIÓ DEL CONSORCI DE L’HABITATGE DE BARCELONA

Presentació convocatòria d'ajuts a la rehabililtació del consorci de l'habitatge de Barcelona

PRESENTACIÓ AL GREMI DE LA NOVA CONVOCATÒRIA D’AJUTS A LA REHABILITACIÓ DEL CONSORCI DE L’HABITATGE DE BARCELONA

Ahir dijous va presentar-se a la seu del Gremi una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació. La presentació, que pot veure’s en diferit a Youtube, va anar a càrrec de Lucia Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació de l’Ajuntament de Barcelona, i d’Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona. Durant la mateixa també va participar Josep Gassiot, president del Gremi, presentant la jornada i reivindicant les necessitat del sector en l’escenari de crisi que pateixen les empreses i la societat. Igualment, Gassiot va aprofitar per defensar les subvencions a la rehabilitació, recordant com es calcula que per cada milió d’euros inveritit en rehabilitació es generen 35 llocs de feina.

Posteriorment, Martín i Badia van presentar uns ajuts que pretenen donar un nou impuls a la rehabilitació, centrant-se en l’emergència climàtica i la reactivació de l’economia post-covid. La convocatòria d’enguany compta amb una despesa total de 20,5 M€ que inclou diferents línies d’ajuts: elements comuns, interiors d’habitatges, rehabilitació d’edificis amb comunitats vulnerables, i territoris específics.


Es destaquen els següents aspectes dels nous ajuts:

-En l’àmbit de la salut i l’ocupació local es crea una línia nova de subvencions de fins a 4.000€,  que permetrà millorar l’interior d’uns 750 pisos.

-Pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic se supedita la millora d’elements comuns a la reducció d’emissions i la descarbonització dels edificis.

-S’estableixen nous procediments per agilitzar la tramitació de les llicències.

-Es destinen 2,5M€ a captar al voltant de 125 pisos cap al lloguer assequible a través de la rehabilitació.

-En total, es destinen 20,5M€ públics que, afegits a la inversió privada vinculada, suposaran una injecció total de 82M€, la creació de gairebé 4.600 llocs de feina i la reducció en un 20% de la demanda energètica dels edificis.

-La suma de les diferents línies d’ajuts permetria arribar a 6.573 pisos, i més de 16.000 persones.

Podeu trobar més informació en la Nota de Premsa informativa sobre els nous ajuts:


NOTA DE PREMSA. NOUS AJUTS A LA REHABILITACIÓ


VIDEO DE PRESENTACIÓ DELS NOUS AJUTS


No hi han comentaris

Publica un comentari