BUSCADOR

Lideratge coach a la construcció

Lideratge coach a la construcció

En un entorn competitiu i on obtenir els millors resultat en el treball d’equip és imprescindible, els estils de lideratge tradicionals es mostren cada vegada menys efectius i són substituïts per un nou estil de lideratge. És l’anomenat Lideratge o Líder Coach.

Quines són les característiques d’un Líder Coach? Com es diferencia d’altres estils?

Així com en estils de lideratge més tradicionals el líder, (o millor cap) imposa les seves idees, la seva manera de fer les coses i l’equip de treball les executa, el líder coach no les imposa, convenç i contagia la seva passió.

… i això és possible perquè …

Creu en el potencial del seu equip. Aquest punt és decisiu. Creure que l’equip de treball no són simplement un grup de persones que han d’executar les nostres instruccions, sinó que són persones que poden aportar idees, visions i experiència que permetin enriquir el procés i millorar el resultat.

Són visionaris. Ja no es tracta simplement de ser capaç de tenir una bona idea, ser hàbil en determinats camps o ser molt productiu, sinó de ser capaç de transmetre-ho de manera que suposi un repte per a l’equip i encomani l’emoció per aquesta visió.

Escolten. Perquè els que l’envolten se sentin apreciats, cal que el líder dels escolti detingudament, s’aturi a reflexionar en les seves idees i no consideri que les seves idees són millors que les dels altres. Cap persona amb carisma rep la confiança dels altres si aquests perceben que el seu superior ignora contínuament les propostes alienes i considera meravelloses les seves pròpies. A més, són bons comunicadors, ja que fan que els altres sentin que les seves idees són apreciades (encara que resultin finalment rebutjades), i per a això, calen habilitats comunicatives.

Creen confiança i inspiren. Una cosa que s’obté a través de l’experiència i l’acció exemplar, principalment a través de la capacitat de reconèixer i esmenar els propis errors i de fer comprendre als altres els seus encerts i equivocacions en la justa mesura. Un líder que ha perdut la seva credibilitat difícilment tornarà a ser considerat referència entre els seus seguidors. A més, a través d’aquesta confiança que els seus companys dipositen en ells, són capaços de servir d’inspiració, potenciant les virtuts dels mateixos i relativitzant els defectes que tots tenim.

No són conformistes. Les persones més valorades són aquelles que perceben algun error o injustícia en el seu entorn i són capaços de posar en marxa el procés necessari per posar solució a aquest problema. Per a una persona carismàtica, sempre hi ha alguna cosa susceptible de ser millorat, i que per tant, requereix del seu protagonisme. El seu descontent condueix a l’acció, i aquesta, al canvi.

Així el líder coach podrà enfrontar-se a qualsevol projecte o empresa per ambiciosa que sigui.

Jordi Salat
Coach & PNL

Etiquetes:
, ,
2 Comentaris
 • Gerard
  Publicat a les 22:47h, 29 desembre Respon

  Interessant i excel·lent descripció així com definició del líder coach.
  Tal i com està exposat, engresca a fer les coses d’una altre manera.
  Moltes gràcies.

  • admin
   Publicat a les 16:26h, 08 gener Respon

   Moltes gràcies Gerard pel teu comentari, es veritat que hem evolucionat cap a un estil de lideratge més efectiu i alhora més motivador.

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *