BUSCADOR

El desenvolupament del programa d’ajuts hauria de considerar la transparència, la qualitat i la responsabilitat social

El desenvolupament del programa d’ajuts hauria de considerar la transparència, la qualitat i la responsabilitat social

El passat 22 de març el Museu del Disseny de Barcelona va acollir la Jornada Informativa sobre els Ajuts per a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis del 2016. Més de 300 professionals de les entitats que conformen l’Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA) van participar en un acte on es va posar de manifest la importància de la rehabilitació en la nova política municipal d’Habitatge. Enguany, aquests ajuts posen l’accent en temes d’eficiència energètica, plans d’ocupació i temes socials.

Participaren en l’acte el regidor d’Habitatge i president d’OBRA, Josep Maria Montaner; el gerent d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Buron; el gerent de l’Institut Municipal de Paisatge Urbà, Xavier Olivella; el director tècnic de Rehabilitació d’Habitatges, Jordi Amela, i el president de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment (RiMe) i membre de la junta d’OBRA, Josep Gassiot.

Al llarg de la seva ponència, Josep Gassiot va destacar la necessitat de què el programa d’ajuts consideri la qualitat, la responsabilitat social dels agents que interactuen i la transparència. El president de la RiMe també va deixar clar que el programa d’ajuts és molt positiu, de manera que cal que l’aplicació es desenvolupi en la seva totalitat, ja siguin ajuts per a promotors privats, és a dir, propietaris i comunitats de propietaris, com programes d’inversions en edificis municipals, àrees urbanes i millores de barris.

Gassiot va finalitzar la seva intervenció amb una crida a reforçar els equips tècnics d’avaluació de projectes i demandes d’ajuts, a vetllar per la qualitat de les obres, a fomentar la formació en rehabilitació, eficiència energètica i sostenibilitat, a implicar-se en la lluita contra l’economia submergida, entre d’altres. En el debat posterior els participants van insistir en alguns aspectes rellevants de l’àmbit de la rehabilitació com són l’intrusisme en el sector, la necessitat de qualitat i el reclam d’un sector format per empreses que destaquin per la seva professionalitat.

En definitiva, els ajuts en rehabilitació esdevenen fonamentals, ja que la rehabilitació és una eina clau per abordar les desigualtats socials i millorar la qualitat de vida de les persones.

Si no vas poder assistir a la Jornada, pots descarregar aquí el discurs del president de la RiMe, Josep Gassiot.

No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *