El Gremi renova el Segell Làbora

El Gremi renova el Segell Làbora

El passat dilluns 15 de maig el Gremi va renovar el Segell Làbora a la III Jornada de Networking Espai Làbora, en un acte celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria. Amb la renovació del segell, es reconeix la tasca realitzada a un centenar d’empreses col.laboradores, entre elles el Gremi, per la seva contribució en el Programa Làbora, eina de referència per promoure la contractació laboral de persones en situació de vulnerabilitat. Des del Gremi, col·laborem amb la formació de persones en risc d’exclusió amb cursos especialitzats en construcció.

Segons dades aportades per l’entitat durant l’acte, al 2016 el Programa Làbora va facilitar la signatura de 1.967 contractes laborals, i va atendre 8.278 persones, de les quals 3.304 van completar el seu itinerari de formació i millora competencial. Impulsat per l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) juntament amb les entitats socials Creu Roja, les Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i la Federació d’Empreses d’Inserció a Catalunya (FEICAT), el Programa Làbora va crear-se a finals de l’any 2014 i consolida un model d’inserció laboral propi fet amb les entitats i orientat a persones en risc d’exclusió.

Durant el 2016 el Programa Làbora va facilitar la signatura de 1.967 contractes laborals Click To Tweet

La jornada, va comptar amb interessants ponències per part de personalitats de la política i d’entitats socials, com la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, o del president provincial de Creu Vermella, Josep Quitet. A les diferents ponències es va destacar la necessitat de continuar fent esforços per eliminar l’exclusió en l’àmbit laboral, tot reivindicant el Programa Làbora com una iniciativa eficient i necessària.

Posteriorment a les ponències i els lliuraments dels segells, la jornada també va incloure un coffee break, l’ús de diferents espais del Mercat del Born per a entrevistes de feina individualitzades i grupals així com tallers paral.lels alterns per a formar sobre la recerca de feina.

Des del Gremi aprofitem també per recordar com les empreses que contractin a persones provinents d’entitats socials poden beneficiar-se d’ajuts de l’administració i de la possibilitat de donar compliment a les noves clàusules de contractació social de l’Ajuntament. Així mateix, us recordem que des del Gremi us podem ajudar a contactar amb els perfils de treballadors que busqueu, mitjançant els nostres contactes amb diferents entitats socials.

No hi han comentaris

Publica un comentari