BUSCADOR

Els ajuntaments impulsen el creixement de l’obra pública

Els ajuntaments impulsen el creixement de l’obra pública

El passat dijous 12 d’octubre el diari La Vanguardia va publicar un interessant article sobre els nivells de l’0bra pública a Catalunya, arran de les darreres dades recollides per la Cambra de Contractistes d’Obres de CatalunyaL’article de la Vanguardia indica com, en el que portem de 2017, els ajuntaments lideren un creixement del  58% a les inversions en obra pública, arribant a 618 milions, més de la meitat del total. Seguidament, també la Generalitat ha augmentat el percentatge d’inversió en 61%, arribant a 327 milions d’euros d’inversió; mentre que la inversió per part de l’administració central ha caigut en un -59%, havent-se publicat anuncis per un total de 99 milions.

Per tant, la licitació del conjunt de l’administració de gener a setembre va augmentar un 25% respecte al mateix període de l’any passat, i es va situar en 1.044 milions d’euros, la qual cosa representa encara un nivell sota mínims, sent un terç de la mitjana dels últims 20 anys.

L'obra pública a Catalunya al 2017 representa un terç de la mitjana dels últims 20 anys. Click To Tweet

Tanmateix, les activitats licitades que són d’interès per als grups constructors van pitjor que el conjunt, segons les dades dels contractistes. Entre gener i setembre van suposar 314 milions d’euros, un 29% menys. En aquest cas, el repartiment per administracions és molt diferent. La local va liderar la retallada (36%), la catalana va retrocedir un 25% i la de l’Estat, un 1%.

En aquest sentit, i tal com recull l’article, la CCOC torna a expressar la seva preocupació per la baixa inversió pública, la qual cosa redunda en pèrdua de competitivitat de l’economia i de la qualitat de vida dels ciutadans.

 

No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *