Ciutat Vella es reserva el dret de comprar 47 finques

Ciutat Vella es reserva el dret de comprar 47 finques

L’Ajuntament de Barcelona tindrà prioritat per adquirir 47 finques de l’àrea de conservació i rehabilitació de Sant Ramon i Robador, a Ciutat Vella.
Els veïns de la zona, caracteritzada pels conflictes relacionats amb la prostitució al carrer i el tràfic de drogues, han protestat pel mal estat en què es troba aquesta àrea del Raval. Davant d’aquesta situació, el consistori, que ja és propietari d’onze finques de la zona –que representen 125 habitatges–, es reserva el dret a tempteig i retracte de totes les finques dels carrers d’en Robador, Sant Ramon i Espalter.

Aquesta iniciativa s’ha impulsat com a conseqüència de la degradació i mal estat dels habitatges d’aquesta zona. Tot i que la rehabilitació s’està fomentant, hi ha conflictes de caire social associats a l’estat deficient de les finques, fet que es tradueix en la dificultat de renovació.

La proposta es presentarà com a mesura de govern en el pròxim ple del districte de Ciutat Vella, i la previsió és poder aprovar-la inicialment per comissió al gener. La regidora del districte, Gala Pin, va explicar que amb aquesta actuació es dóna continuïtat a la iniciativa que es va posar en marxa el 2011, quan, en virtut de la llei pel Dret a l’Habitatge, es va designar aquesta zona del Raval com a àrea de conservació i rehabilitació.

Fonts: La Vanguardia i Vilaweb

No hi han comentaris

Publica un comentari