PROGRAMES I INSCRIPCIONS A LES JORNADES:

A continuació es mostren les properes jornades previstes a realitzar-se.

9/5/2024

WEBINAR. “Genera nous ingressos rentabilitzant cobertes”

Dijous, 9 de maig de 2024 a les 9:15 h, via Zoom.

Generar nous ingressos rendibilitzant les cobertes dels edificis és possible. Duent a terme accions d’aquest tipus no només en treuràs un benefici directe sinó que, a més, també donaràs serveis de valor afegit als propietaris dels immobles en qüestió. En la propera webinar convocada pel Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques aprendrem alguns mètodes per poder tirar endavant accions d’aquest tipus de la mà de Montse Rodriguez, delegada comercial de Catalunya de l’empresa Prosolia.

Sessió oberta a tot tipus de personal d’empreses del sector de la construcció, especialment aquelles persones amb càrrecs de responsabilitat en àrees com aara gerència o presa de decisions.


Estructura de la jornada: ponència i debat


Data i hora: Dijous, 9 de maig de 2024, a les 9:15 h


Lloc: Aplicació Zoom


 

7/5/2024

WEBINAR. “Construeix el futur: Tot el que has de saber sobre el Postgrau Cap d’Obra”

Dimarts, 7 de maig de 2024 a les 16 h, via Zoom.

Sabies que existeix un postgrau per formar-se específicament en les funcions de Cap d’Obra? Vols saber com hi pots accedir, quin és el seu pla d’estudis i quines sortides laborals ofereix?

El Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona, que prepara i ofereix aquest curs de postgrau, ha convocat per al dimarts dia 7 de maig una sessió online per explicar tots els detalls referents a aquest.

La de Cap d’Obra és una de les posicions amb més demanda actualment dins del sector de la construcció. Una de demanda que converteix formar-se en aquesta especialitat, en una sortida a tenir en compte per a totes aquelles persones que treballen en el sector de la construcció i que vulguin millorar la seva situació laboral.


Estructura de la jornada: ponència i debat


Data i hora: Dimarts, 7 de maig de 2024, a les 16 h


Lloc: Aplicació Zoom


 

 

25/4/2024

WEBINAR. “Comunicació efectiva: Clau per a l’èxit en el treball en equip”

Dijous, 25 d’abril de 2024 a les 15:30 h, via Zoom.

La formació en comunicació efectiva és crucial per a l’èxit en equip, ja que permet una interacció clara i fluida entre els membres. Aquest tipus de formació es pot adreçar a líders i col·laboradors per igual, ja que tots tenen un paper en la comunicació de l’equip. Els aspectes clau de la formació inclouen habilitats d’escolta activa, comunicació no verbal, gestió de conflictes i retroalimentació constructiva. La comprensió de la comunicació assertiva i empàtica també és fonamental per fomentar relacions positives a l’equip. En resum, la formació en comunicació efectiva busca millorar la cohesió, la productivitat i l’ambient laboral dins de l’equip.

La sessió, comptarà amb la participació de Gustavo Comes Dalmau, PNL, coach i emprenedor i CEO del grup GCD.

Aquesta jornada informativa està adreçada principalment a totes les persones que conformen els equips de treball en empreses.


Estructura de la jornada: ponència i debat


Data i hora: Dijous, 25 d’abril de 2024, a les 15:30 h


Lloc: Aplicació Zoom


 

18/4/2024

WEBINAR. “Solucions de finançament per a les rehabilitacions a comunitats de propietaris”

Dijous, 18 d’abril de 2024 a les 09:15h, via Zoom.

El proper dijous 18 d’abril, a les 9:15 h celebrarem una sessió on-line dedicada a plantejar solucions de finançament per a les rehabilitacions a comunitats de propietaris. En la jornada es farà una presentació de l’entitat UCI, S.A. E.F.C i s’explicarà el seu producte financer específic per a les rehabilitacions d’edificis a càrrec de comunitats.

La sessió, comptarà amb la participació de Sandra Bautista Esteban i Simón Castillo Roldán, directora i Key Account de l’Agència de Rehabilitació de Barcelona, respectivament.

Aquesta jornada informativa està adreçada principalment a totes les empreses que promouen i treballen en rehabilitacions d’edificis a càrrec de comunitats de propietaris.


Estructura de la jornada: ponència i debat


Data i hora: Dijous, 18 d’abril de 2024, a les 09:15h


Lloc: Aplicació Zoom


 

 

 

11/4/2024

WEBINAR. “Protegir-se contra el gas radó, una llar saludable”

Dijous, 11 d’abril de 2024 a les 09:15h, via Zoom.

El proper dijous 11 d’abril, a les 9:15 h celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a la protecció de les llars contra l’acumulació de gas radó, un element que en altes dosis pot provocar càncer de pulmó.

En aquesta sessió, David Rodríguez Cabaleiro de l’empresa Propamsa, ens presentarà un material innovador, compatible amb tots els elements constructius i que compleix el CTE, dissenyat precisament per a evitar l’acumulació d’aquest gas a les llars.

Aquesta jornada informativa està adreçada principalment a empresaris constructors, promotors i prescriptors de materials com ara els arquitectes tècnics.


Estructura de la jornada: ponència i debat


Data i hora: Dijous, 11 d’abril de 2024, a les 09:15h


Lloc: Aplicació Zoom


 

9/4/2024


VISITA TÈCNICA PER A AGREMIATS. “Visita d’un dipòsit d’aigües pluvials i residuals a Barcelona”

Dimarts, 9 d’abril de 2024 a les 10 h al parc de Joan Miró, Barcelona

El proper dimarts 9 d’abril, a les 10 h, visitarem un espai normalment ocult als ulls dels barcelonins. Es tracta del d’un dels 13 dipòsits d’aigües pluvials i residuals que hi ha repartits per Barcelona. La visita es farà al dipòsit del parc de Joan Miró, construït l’any 2003 i amb una capacitat mitjana d’uns 50.000 cúbics, que equivalen a 22 piscines olímpiques. 

Equipaments com aquest tenen com a funció retenir l’aigua de la pluja per a impedir inundacions a la via pública i evitar que l’aigua bruta arribi als rius i al mar i els contamini, especialment durant episodis de pluges abundants i sobtades.

Per poder participar a la visita cal anar vestit amb el cos totalment cobert i sabates tancades. A més, cal demanar permís per fer fotografies o gravacions de vídeo al tècnic que acompanyi el grup. Les persones que no compleixin la normativa no podran accedir al dipòsit.

Visita no apta per a persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta jornada és exclusiva per a persones agremiades. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

IMPORTANT: en cas de pluja l’activitat se suspendrà per motius de seguretat i no es reprogramarà.


Estructura de la jornada: visita en companyia d’una persona de l’equip tècnic de l’Ajuntament de Barcelona


Data i hora: Dimarts, 9 d’abril de 2024, a les 10 h


Punt de trobada: C/ Tarragona cantonada C/ Diputació (lateral Besos/Muntanya, al Parc Joan Miró, davant el centre comercial Les Arenes).


Inscripció: us podeu inscriure enviant un correu electrònic a administracio@gremi-obres.org especificant a l’assumpte “Visita dipòsit aigües Joan Miró”

13/3/2024


JORNADES RiME. El paper de la salut en el procés de descarbonització de la construcció

Dijous 13 de març a les 09:00h, a la seu del Gremi.

El dijous 13 de març celebrarem una nova sessió tècnica de la comissió RiMe. La sessió que es celebrarà a la seu del Gremi, girarà al votlant del procés de descarbonització dels edificis per tal d’aconseguir edificiacions més sostenibles i saludables.

El sector de la construcció està patint grans canvis, impulsats per diverses normatives europees. Els materials i sistemes han d’assolir noves prestacions per respondre a exigències de descarbonització, circularitat, inclusió i salut. Visibilitzarem quins aspectes està impulsant Europa per aconseguir edificis més saludables que afecten a tot el sector, requerint d’un treball transversal entre tècnics, promotors, constructors, indústria…

S’exemplificarà amb un material que reuneix criteris de circularitat, qualitat i salubritat: les pintures i morters de silicat, que tenen major durabilitat en exteriors i son sanes per a l’ambient interior.

 • Context: com influeix el sector de la construcció sobre la salut de les persones
 • Estratègies que està duent Europa per introduir criteris de salut al sector de la construcció
 • Sistemes i procediments de la bioconstrucció que donen resposta a les necessitats de descarbonització, circularitat i salut
 • Exemple pràctic a través d’un material: els silicats com a revestiments interiors i exteriors

Aquesta jornada RiMe és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó verd d’inscripció d’aquest mail.

ORDRE DE LA SESSIÓ

1. Presentació i benvinguda

 • Josep Antoni Martínez Zaplana, President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

2. El paper de la salut en el procés de descarbonització de la construcció

 • Sònia Hernández-Montaño Bou, arquitecta de l’estudi Arquitectura Sana. Directora del postgrau d’Arquitectura Saludable i Bioconstrucció de l’Escola Sert.
 • Agustín Alcaraz, cap de vendes de Keim Ecopaint Ibérica, S.L.

3. Novetats laborals i fiscals

 • Ignasi Puig Abós, secretari General de CCOC

4. Varis

5. Torn de preguntes i esmorzar

 


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous 13 de març, de 9:00 a 11:00h


Lloc: Seu del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

 

 

 

28/2/2024


JORNADA PRESENCIAL. “Reflexions sobre els fons NextGen. Evidències i obstacles”

Dimecres, 28 de febrer de 2024 a les 11:30h a la seu del Gremi de Constructors

El proper dimecres 28 de febrer, de 11:30 h a 13:00 h, celebrarem una jornada presencial al Gremi de Constructors dedicada a Reflexions sobre els fons NextGen. Evidències i obstacles.

En aquesta jornada, es compartiran experiències i coneixements en una taula rodona sobre els Fons Next Generation. 

Aquesta jornada està adreçada principalment a empreses agremiades que estiguin fent estudis, pressupostos, obres per comunitats amb ajuts dels Fons Next Generation.

La jornada comptarà amb la participació de:

▪ Josep A. Martínez Zaplana, President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

▪ Francesc Mañas Ginesta, Director Gerent de Trac Rehabilitació d’Edificis, SL.

Aquesta jornada és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.


Estructura de la jornada: taula rodona i debat


Data i hora: Dimecres, 28 de febrer de 2024, a les 11:30h


Lloc: Av. de la Gran Via de les Corts Catalanes, 663 Pl. carrer – 08010 Barcelona

 

22/2/2024


WEBINAR. “LEAN, present i futur de la construcció”

Dijous, 22 de febrer de 2024 a les 09:15h, via Zoom.
webinar lean

El proper dijous 22 de febrer, de 9:15 h a 10:15 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a Lean, present i futur de la construcció. 

“No podem progressar quan estem satisfets amb la situació actual” famosa frase deTaiichi Ohno, enginyer de Toyota i precursor de la filosofia de treball Lean. En aquesta webinar, descobriràs els primers passos per implantar Lean Construction a la teva organització per millorar el dia a dia d’una forma pràctica i àgil.

Tant si ets principiant com si tens coneixements, tant si formes part d’una gran empresa com si ets un petit autònom, aquest webinar et pot ajudar a ser més productiu i viure amb menys estrès.

Aquesta jornada informativa està adreçada principalment a petites i grans empreses constructores, gerents i càrrecs directius, caps d’obra, caps de producció, encarregats d’obra i  qualsevol personal del sector que vulgui millorar la seva productivitat i eficiència laboral.

La jornada anirà a càrrec de Jorge Mercader de LEADERINGLAB

PROGRAMA DE LA SESSIÓ

9:15h Presentació i inici jornada.
9:50h Torn de preguntes.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous, 22 de febrer de 2024, a les 09:15h


Lloc: Aplicació Zoom

 

15/2/2024


WEBINAR. “La descripció de llocs de treball (DLT) com a base de les polítiques de RRHH”

Dijous, 15 de febrer de 2024 a les 09:15h, via Zoom.

El proper dijous 15 de febrer, de 9:15 h a 10:15 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a la descripció de llocs de treball (DLT) com a base de les polítiques de RRHH.

Es tracta d’una sessió on es presenta la utilitat de les descripcions de llocs de treball com a eines bàsiques per a la gestió eficaç i eficient de les persones en les organitzacions. És el punt de partida per a desenvolupar les polítiques vinculades als recursos humans.

Aquesta jornada informativa està adreçada principalment a empresaris i professionals que vulguin eines per a gestionar de forma més eficient als seus equips.

La jornada anirà a càrrec de Jordi Pagès Pedrola, psicòleg de les organitzacions, formador, consultor i coach, i comptarà amb la següent estructura:

PROGRAMA DE LA SESSIÓ

9:15h Presentació i inici jornada.
9:50h Torn de preguntes.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous, 15 de febrer de 2024, a les 09:15h


Lloc: Aplicació Zoom

 

6/2/2024


WEBINAR. “Novetats en matèria fiscal i laboral per a l’any 2024”

Dimarts, 6 de febrer de 2024 a les 09:15h, via Zoom.
Webinar Gremi

El proper dimarts 6 de febrer, de 9:15 h a 10:15 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a les novetats en màteria fiscal i laboral per a l’any 2024. 

A l’espera de l’aprovació dels PGE per a l’any 2024, que segur incorporaran novetats en matèria fiscal i laboral, analitzarem el Reial decret llei 8/2023, que introdueix canvis significatius a l’àmbit fiscal, així com les novetats laborals que es poden veure afectades per la derogació del Reial decret llei 7/2023, l’increment del Salari Mínim Interprofessional per al 2024 i/o l’augment de les cotitzacions a la Seguretat Social. La informació que compartirem és essencial perquè les empreses s’adaptin de manera eficient a aquests canvis normatius.

Aquesta jornada informativa està adreçada principalment a empresaris i membres de les empreses agremiades que estiguin directament involucrats en temes fiscals i laborals.

La jornada anirà a càrrec de Carolina Mateo Marín, consultora associada Àrea Fiscal de BNFIX-PICH i Sara Bueno Torres -Consultora Senior Àrea Laboral de BNFIX-PICH, i comptarà amb la següent estructura:

PROGRAMA DE LA SESSIÓ

9:15h Presentació i inici jornada.
9:20h Novetats Fiscals a càrrec de Carolina Mateo.
9:40h Novetats laborals a càrrec de Sara Bueno
10:00h Torn de preguntes.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dimarts, 6 de febrer de 2024, a les 09:15h


Lloc: Aplicació Zoom

16/11/2023


JORNADA TÈCNICA. “Gestió dels residus de la construcció, aportant valor a la societat i al Medi Ambient”

Dijous 16 de novembre de 2023 a les 09:00h, a la seu del Gremi.
Jornada Tècnica Gestió dels residus de la construcció

El proper dijous 16 de novembre de 2023 tindrà lloc la Jornada Tècnica Gestió dels residus de la construcció, aportant valor a la societat i al Medi Ambient.

Aquest acte està coorganitzat per la Fundació Privada per a l’Ordenació del Sector de la Construcció a Catalunya i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB), i compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Per l’interès de les ponències que s’hi presentaran i la trajectòria i experiència professional dels conferenciants, la Jornada esdevé un punt de trobada imprescindible per a:

 • Conèixer les iniciatives del sector català de la construcció en favor de l’Economia Circular, la protecció dels entorns natural i atmosfèric i la gestió sostenible de residus.
 • Posar a disposició de professionals i empreses les garanties de bona execució mediambiental que aporta el segell RECONS a aquelles empreses que hi estan certificades.

Aquesta jornada és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA DE LA SESSIÓ

09:00 – 09:30h Recepció dels participants (cafè d’acollida)

09:30 – 09:40h Benvinguda als assistents. Presentació de la Jornada. 

 • Josep Antoni Martínez Zaplana, President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques
 • Mons Badia, Presidenta del COAMB
 • Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya

09:40 – 10:00h. Presentació de l’Informe sobre la gestió de residus d’obres a Catalunya (evolució del sector, grau de reciclatge, segells de qualitat). 

 • Isaac Peraire, Director de l’Agència de Residus de Catalunya

10:00 – 10:20h. Ponència Els residus d’obres: com es reciclen, com es reaprofiten (normativa, vies de gestió, exposició de casos pràctics)

 • Jordi Fargas, Gerent de l’Associació Catalana de Gestors de Residus de la Construcció.

10:20 – 10:40h. Ponència: Bones pràctiques en prevenció i gestió dels residus de construcció (impacte ambiental dels RCD i casos pràctics en planificació prèvia i gestió a l’obra)

 • Anna Martínez (Secretària del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya -COAMB)

10:40 – 11:10h. Taula Rodona: Què podem fer per millorar la gestió sostenible dels residus d’obres (Debat i torn de preguntes del públic)

 • Núria Balcells, Tècnica de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Segarra)
 • Francesc Rufé, Tècnic del departament de Gestió d’Infraestructures de l’Agència de Residus de Catalunya)
 • Jordi Marrot, Director de l’Àrea Tècnica del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona – CATEB)
 • Moderador: Arnau Urgell, periodista a Naciodigital i llicenciat en Ciències Ambientals

11:10 – 11:15h. Conclusions de la Jornada. Agraïment a Participants. Comiat.

 • Josep Antoni Martínez Zaplana, President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques
 • Mons Badia, Presidenta del COAMB

11:15 – 11:30h. Cafè


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous 16 de novembre, de 9:00 a 11:30h


Lloc: Seu del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, Gran Via de les Corts Catalanes, 663 – 08010 Barcelona

19/10/2023


JORNADES RiME. Programa Construyendo Empleo: connectant professionals i empreses. Estratègies i eina per a la presa de decisions en la rehabilitació energètica d’habitatges. Simulant el comportament dels edificis.

Dijous 19 d’octubre a les 09:00h, a la seu del Gremi.

El dijous 19 d’octubre de 2023 celebrarem un nou Esmorzar de la RiMe. La sessió que es celebrarà a la seu del Gremi, tractarà les estratègies i eines per a la presa de decisions en la rehabilitació energètica d’habitatges, simulant el comportament dels edificis.

A l’hora de dur a terme una rehabilitació energètica d’un edifici d’habitatges cal fer-ho d’acord amb un ordre lògic que permeti treure el màxim profit de la inversió realitzada.D’altra banda disposem d’una eina adreçada a tècnics que permet analitzar la viabilitat de les rehabilitacions a partir del predimensionat ràpid establint les millors opcions d’intervenció així com una aproximació al seu cost, i així determinar l’accés a les subvencions dels fons Next Generation Europe.

Aquesta jornada RiMe és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó verd d’inscripció d’aquest mail.

ORDRE DE LA SESSIÓ

1. Presentació i benvinguda

 • Josep Antoni Martínez Zaplana, President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

2. Programa Construyendo Empleo: Connectant Professionals i Empreses

 • Mercè Polo Blasco, Fundació Laboral de la Construcció

3. Estratègies i eina per a la presa de decisions en la rehabilitació energètica d’habitatges. Simulació del comportament dels edificis

 • Ferran Bermejo Nualart, Director tècnic de l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya

4. Taula rodona sobre la situació del fons europeus amb la presencia de l’Ajuntament de Barcelona

5. Torn de preguntes

 


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous 19 d’octubre, de 9:00 a 11:00h


Lloc: Seu del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

 

 

26/10/2023


JORNADES DEL GREMI. Norma de col·locació ceràmica 138002 i patologies

Dijous 26 d’octubre a les 09:15h, via Zoom

El proper dijous 26 d’octubre de 2023, de 9:15 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a la Norma de Col·locació ceràmica 138002 i patologies.

Sempre és important estar al dia de les darreres modificacions a les normes que regeixen la nostra feina, i la norma de col·locació ceràmica 138002 no n’és l’excepció. Amb les darreres actualitzacions, s’han establert nous criteris per garantir una col·locació ceràmica més eficient i de qualitat.

En aquesta formació, no només descobrirem els nous canvis efectuats a la norma, sinó que també parlarem sobre les patologies que poden sorgir en la col·locació de ceràmica i posterior rejuntat. Manca d’adherència, fissures, despreniments, canvis de tonalitat… és important conèixer l’origen d’aquestes patologies per poder prevenir-les i solucionar-les de manera eficient.

Amb aquesta formació estaràs milor preparat per identificar i solucionar la major part dels problemes que puguin sorgir en la col·locació de ceràmica.

La jornada anirà a càrrec de Fernando Martínez Chamorro, Segment Manager de Ceràmica i Paviments de Propamsa, i comptarà amb la següent estructura:

1. Conceptes bàsics associats a la col·locació ceràmica
2. Modificacions de la Norme UNE 138002 Regles Generals per a l’execució de revestiments amb rajoles ceràmiques per adherència.
3. Patologies més comuns en adhesius i juntes.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada.

 


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous 26 d’octubre, de 9:15 a 10 h


Lloc: Zoom

 

 

21/09/2023


JORNADES DEL GREMI. Finançament a Comunitats de Propietaris / Fons Next Generation

Dijous 21 de setembre, a les 9:15h, via Zoom

Webinar finançament comunitats de propietaris

El proper dijous 21 de setembre, de 9:15 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada al finançament de les comunitats de propietaris, fons Next Generation.

La jornada anirà a càrrec de:

 • Sandra Bautista Esteban – Directora agencia Rehabilitación BCN
 • Simón Castillo Roldán- Key account Rehabilitación agencia Barcelona
 • Pedro Soria – agente rehabilitador.

La jornada comptarà amb la següent estructura:

1. Presentació UCI – agencia
2. Producte de finançament a comunitats de propietaris i projectes de rehabilitació
3. Partners i servei 360º
4. Tràmits per fons Next Generation

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

PONENTS:

 • Sandra Bautista Esteban – Directora agencia Rehabilitación BCN
 • Simón Castillo Roldán- Key account Rehabilitación agencia Barcelona
 • Pedro Soria – agente rehabilitador.

 


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous 21 de setembre, de 9:15 a 10 h


Lloc: Zoom

 

22/06/2023


JORNADES DEL GREMI. Casos d’èxit i claus en la rehabilitació d’edificis residencials -Comunitats de propietaris

Dijous 22 de juny, a les 9:15h, via Zoom

El proper dijous 22 de juny, de 9:15 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada als Casos d’èxit i claus en la rehabilitació d’edificis residencials – Comunitats de propietaris

La jornada anirà a càrrec de José Antonio Aguilera -director de Negoci Estratègic i Institucions d’A.C. Deutsche Bank i va dirigida a empreses constructores, rehabilitadores i instal·ladores que vulguin integrar a la seva proposta constructiva una solució de pagament per als seus clients.

Davant d’un parc residencial envellit, ineficient energèticament i poc accessible, la rehabilitació de comunitats de propietaris constitueix un repte, però sobretot una gran oportunitat per a les empreses del sector, especialment amb l’escenari actual d’ajudes públiques.

A la sessió mostrarem casos d’èxits i argumentarem les claus necessàries per convèncer i tirar endavant els projectes i pressupostos de rehabilitació.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

PONENTS:

José Antonio Aguilera
Director de Negoci Estratègic i Institucions d’A.C. Deutsche Bank

 


Estructura de la jornada: ponències i debat


Data i hora: Dijous 22 de juny, de 9:15 a 10 h


Lloc: Zoom

 

25/04/2023


JORNADES DEL GREMI. Nova Llei 2/2023 de protecció a l’informant d’infraccions i canals de denúncies a l’empresa

Dimarts 25 d’abril, de 9:15 a 10 h, via Zoom

El proper dimarts 25 d’abril, de 9:15 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada la nova Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

La jornada anirà a càrrec de Maria José Moragas, sòcia responsable de l’àrea legal de BNFIX PICH, (gestoria col.laboradora del Gremi); i de Josep Fígols, soci responsable de BCN RESOL, especialistes informàtics en gestió de canals de comunicació d’irregularitats.

Amb l’aprovació d’aquesta llei s’incorpora al Dret espanyol la Directiva (UE) 2019/1937 del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d’octubre de 2019. Aquesta Llei és aplicable, entre altres, a totes les empreses o organitzacions amb 50 o més treballadors. Les empreses amb menys de 50 treballadors queden eximides d’implementar un canal d’informació, sempre que una altra llei no les obligui a això.

La fi de la llei és facilitar el que les persones físiques que han obtingut informació sobre infraccions de Dret de la Unió Europea o de caràcter penal o administratiu greu dins del seu entorn laboral o professional puguin informar estant protegits a través d’un sistema intern de comunicació.

La llei, doncs, té dos clars objectius: protegir els informants i establir les normes mínimes dels canals d’informació..

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

• Antecedents: Directiva UE 2019/1937 i Transposició a través de la Llei 2/2023
• Objectiu o finalitat de la Llei
• Àmbit material i personal d’aplicació de la llei
• Sistema Intern d’Informació S.I.I
• Responsable del Sistema Intern d’Informació
• Procediment de gestió d’informacions
• Canal extern d’informació d’Autoritat Independent de Protecció de l’Informant A.A.I.
• Mesures de protecció
• Protecció de dades
• Règim sancionador

PONENTS:

Maria José Moragas
Sòcia responsable de l’àrea legal de BNFIX PICH, (gestoria col.laboradora del Gremi)

Josep Fígols
Soci responsable de BCN RESOL, especialistes informàtics en gestió de canals de comunicació d’irregularitats.

 


Estructura de la jornada: ponències, part pràctica, debat


Data i hora: Dimarts 25 d’abril, de 9:15 a 10 h


Lloc: Zoom

13/04/2023


JORNADES DEL GREMI. Presentació Pla RER (Rehabilitació Energètica Residencial) i Agència de Sostenibilitat d’UCI a Barcelona

Dijous 13 d’abril, de 9:30 a 10 h, via Zoom

El proper dijous 13 d’abril, de 9:30 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a explicar el Pla RER (Rehabilitació Energètica Residencial) de Unión de Créditos Inmobiliarios (UCI), entitat col.laboradora del Gremi. Durant la jornada també es presentarà l’Agència de Sostenibilitat de UCI a Barcelona.

El Pla RER és un sistema de finestreta única adreçat a comunitats de propietaris per brindar tota l’assistència tècnica i financera necessària per a la sol·licitud de subvencions i execució d’obres de rehabilitació.Contempla tots els aspectes que hi ha en una actuació de millora d’eficiéncia energètica:

-Técnics: seguiment de l’obra de principi a fi.
-Administratius: informació d’ajuts i possibilitat de tramitació.
-Financers: financem les obres a les comunitats.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

-Presentacio Pla RER.
-Eficiència energètica i sostenibilitat en edificis residencials.
-Presentació de l’Agència de Sostenibilitat d’UCI a Barcelona.
-Característiques del finançament UCI per la rehabilitació de les comunitats de propietaris.

PONENT:

Javier Torremocha
Director del Canal de reformes i rehabilitació d’UCI


Estructura de la jornada: ponències, part pràctica, debat


Data i hora: Dijous 13 d’abril, de 9:30 a 10 h


Lloc: Zoom

28/03/2023


JORNADES DEL GREMI. Aïllar façanes amb Sistema SATE de llana de roca Rockwool

Dmarts 28 de març , de 11 a 13:30 h, a la seu del Gremi

El proper dimarts 28 de març, de 11 a 13:30 h a la seu del Gremi, celebrarem una jornada al Gremi de Constructors dedicada a fer una explicació d’experiències de rehabilitació a escala urbana i d’edifici, així com exemples d’obra nova amb el sistema d’aïllament per l’exterior REDArt, suport tradicional i fusta.

A la sessió es presentaran els avantatges d’aïllar amb llana de roca en sistemes SATE: higrotèrmics, acústics, de protecció enfront del foc i mediambientals. Es farà una explicació del sistema, accessoris i del pas a pas de la instal·lació, amb una demostració pràctica.

ORDRE DE LA SESSIÓ

• Experiències d’obra nova i rehabilitació
• Sistema suport tradicional i fusta
• Avantatges del sistema amb llana de roca
• Components i accessoris
• Demostració de l’instal.lació del sistema

Aquesta jornada és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

Ponents:

Jesica Ferrer Schwenk, Coordinadora Dpt Rehabilitació de Rockwool
Luís Allepuz, Delegat Comercial Zona Barcelona de Rockwool
Fran Aguirre, Formador Sistemes de façana de Rockwool


Estructura de la jornada: ponències, part pràctica, debat


Data i hora: dimarts 28 de març , de 11 a 13:30 h


Lloc: Seu del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

23/03/2023


JORNADA RiMe. La gestió dels residus d’obres de rehabilitació a Catalunya: noves normatives, exemples d’economia circular i certificat Recons

Dijous 23 de març , de 9 a 11 h, a la seu del Gremi

El dijous 23 de març de 2023 celebrarem un nou Esmorzar de la RiMe. La sessió que es celebrarà a la seu del Gremi, tractarà la gestió de residus a les obres de rehabilitació a Catalunya (noves normatives i exemples d’economia circular) així com del certificat Recons, com a impulsor i certificador de bona gestió dels residus.

Aquesta jornada RiMe és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó verd d’inscripció d’aquest mail.

ORDRE DE LA SESSIÓ

1. La gestio dels residus en obres de rehabilitació

• Exposició de l’estat de la gestió dels residus de la Construcció a Catalunya
• Nova normativa sectorial i sobre els àrids reciclats.
• Recuperació del rebuig de plaques de guix laminat. Exemple d’economia circular.

2. La correcta gestió dels residus. Segell mediambiental Recons

• Presentació de Novotec/Applus i la col·laboració amb el Gremi
• Què es el Recons?
• Què evidencien les empreses que disposen del segell?
• Avantatges d’obtenir el segell
• Exemple pràctic: Recons i DNSH
• Procés de tramitació per obtenir el Recons
• Dubtes i consultes


Estructura de la jornada: ponència i debat


Data i hora: dijous 23 de març de 2023, de 9 a 11 h


Lloc: Seu del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

09/02/2023


WEBINARS DEL GREMI. Breu anàlisi sobre l’IVA reduït al sector de la construcció

Dijous 9 de febrer , de 9:15 a 10 h, via Zoom

El proper dijous 9 de febrer, de 9:15 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a fer una breu descripció i anàlisi amb les claus principals per l’aplicació del tipus d’IVA reduït. També es tractarà l’aplicació de la Regla de la Inversió del Subjecte Passiu en el sector de la construcció

ORDRE DE LA SESSIÓ

 1. Aplicació IVA 10%
 2. Quadre d’ aplicació de la Inversió del Subjecte Passiu (ISP) en
  execucions d’ obres
 3. Aplicació de la Regla de la Inversió del Subjecte Passiu

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció.


Ponent: Joaquim Coma Borsot, soci de BNFIX PICH (gestoria col.laboradora del Gremi)


Estructura de la jornada: ponència i dubtes.


Data i hora: dijous 9 de febrer, de 9:15 h a 10 h


Lloc: Zoom

25/01/2023


WEBINARS DEL GREMI. La revisió excepcional de preus en els contractes públics d’obra

Dimecres 25 de gener, de 9:15 a 10 h, via Zoom

El proper dimecres 25 de gener, de 9:15 h a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a explicar condicions i procediment de les revisions excepcional de preus en els contractes públics d’obra.

Davant l’extraordinari increment dels preus de les matèries primeres experimentat després de la pandèmia, al març de 2022 el Govern de l’Estat va implementar un mecanisme de revisió excepcional de preus als contractes públics d’obra a través del RDL 3/2022 que s’inicia amb la sol·licitud del contractista.

Explicarem quan es pot sol·licitar aquesta revisió, com s’ha de fer la sol·licitud, el procediment a seguir pel seu reconeixement, i les condicions a les quals està subjecte el seu pagament.

ORDRE DE LA SESSIÓ

 1. Contractes susceptibles de revisió excepcional de preus
 1. Condicions per a la procedència de la revisió
 1. La sol·licitud de revisió de preus i el procediment pel seu reconeixement
 1. Determinació de l’import de la revisió de preus i el seu pagament
 1. Condicions i conseqüències del pagament de la revisió de preus

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció.


Ponent: Carlos Obeso Riess, Advocat especialista en dret de la construcció i contractació pública. 


Estructura de la jornada: ponència i dubtes.


Data i hora: dimecres 25 de gener, de 9:15 h a 10 h


Lloc: Zoom

19/01/2023


WEBINARS DEL GREMI. Nou sistema de cotització d’autònoms (RETA)

Dijous 19 de gener, de 9:15 a 10 h, via Zoom

El proper dijous 19 de gener, de 9:15 a 10 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a explicar el nou sistema de cotització RETA.

L’1 de gener entra en vigor el nou sistema de cotització a la Seguretat Social dels treballadors per compte propi o autònoms, regulat al Reial decret llei 13/2022, de 26 de juliol i publicat el dia següent. Durant el mes de gener els autònoms hauran de fer la comunicació de la previsió d’ingressos, excepte aquells  treballadors que preveuen uns ingressos inferiors a la base de cotització vigent el 31 de desembre de 2022 i vulguin mantenir-la.

És important tenir present que, cal escollir de forma correcta la base de cotització. Hem de prestar especial atenció a la base de cotització escollida, ja que ens pot afectar en diversos àmbits mprofessionals, no només laborals sinó també fiscals. La base de cotització ens influeix tant en una prestació d’Incapacitat Temporal o baixa de maternitat, fins i tot en les declaracions d’impostos com el IVA o IRPF.

ORDRE DE LA SESSIÓ

1.Presentació
2.Previsió dingressos nets
3. Trams
4.Guia de tramitació
5.Possibilitats canvi de bases durant l’any
6.Regularització
7.Tarifa plana

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció.


Ponent: Sara Bueno Torres – Consultora Sénior Departamento Laboral de BNFIX PICH (gestoria col.laboradora del Gremi)


Estructura de la jornada: ponència i dubtes.


Data i hora: dijous 19 de gener, de 9:15 a 10 h


Lloc: Zoom


15/12/2022


JORNADA RiMe. Oficines Tècniques de Rehabilitació: funció, tràmits, documents i FAQ’s. Afrontar amb èxit els projectes NextGen de rehabilitació

Dijous 15 de desembre de 2022 de 9 a 11 h a la seu del Gremi

Us informem que el proper dijous 15 de desembre, a partir de les 9 h i fins les 11 h, tindrà lloc una jornada presencial de RiMe (Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis) a la seu del Gremi on s’explicarà el funcionament de les Oficines Tècniques de Rehabilitació, així com es resoldran dubtes i s’informarà sobre la gestió i execució dels ajuts Next Generation a la rehabilitació energètica d’habitatges i edificis.

Per informar dels mateixos i debatre participaran a la jornada els coordinadors de les OTR (Oficines Tècniques de Rehabilitació) del Col•legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL), del Col•legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona (CATEB) i del  Col•legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Aquesta jornada RiMe és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

Benvinguda i ajuts NextGeneration a Catalunya. Quick references
9 – 9:15 h

Josep Antoni Martínez Zaplana,
President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques


Presentació de les Oficines Tècniques de Rehabilitació (OTR) Funció, tràmits i documents. Preguntes freqüents 
9:15 – 10:30 h

– OTR del Col•legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida.
Víctor Forns Rodelas
Coordinador de la OTR del CAFBL

– OTR del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya.
Marta Martínez Tomás
Coordinadora de la OTR del COAC

– OTR del Col•legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona.
Eva Bonet Forero
Coordinadora de la OTR del CATEB


Finançament i beneficis fiscals
10:30 – 10:40 h

Víctor Forns Rodelas
Coordinador de la OTR del CAFBL


Assumptes varis, torn de debat i clausura de la jornada
10:40 – 11 h

13/12/2022


WEBINARS DEL GREMI. Mètode “COLE” per desenvolupar el Lean. Optimització de l’eficiència a la construcció

Dimarts 13 de desembre, de 15:30 a 16:15 h, via Zoom

El proper dimarts 13 de desembre, de 15:30 h a 16:15 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a explicar el mètode COLE.

Cansat de les urgències? Cansat de trucades diàries amb tota mena de problemes? Cansat per la falta de compromís del teus col•laboradors? Descobreix els primers passos per implantar “Lean Construction” a la teva organització per millorar el dia a dia d’una forma pràctica i àgil.

Tant si ets principiant com si tens coneixements; tant si formes part d’una gran empresa o com si ets autònom, aquesta webinar et podrà ajudar a ser més productiu i viure amb menys estrès.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció.


Ponents: Víctor  Balbastre i Jorge  Mercader. LEADERINGLAB


Estructura de la jornada: ponència i dubtes.


Data i hora: Dimarts 13 de desembre, de 15:30 h a 16:15 h


Lloc: Zoom

23/11/2022


WEBINARS DEL GREMI. L’acabat de SATE més net i solidari amb el medi ambient

Dimecres 23 de novembre, de 9:15 a 10:15 h, via Zoom

El proper dimecres 23 de novembre, de 9:15 a 10:15 h, celebrarem una webinar dedicada a explicar el sistema d’aïllament tèrmic per l’exterior SATE, i en concret del tipus REVAT PLAS SLX, l’acabat més solidari amb el Medi Ambient. La webinar anirà a càrrec de Propamsa, empresa col.laboradora del Gremi.

RESUM DE LA JORNADA:

Només l’edificació suposa el 40% del consum energètic total a Europa, del qual el 67% del consum total d’energia d’un edifici es pot atribuir a la despesa per climatització (calefacció i aire condicionat).

Bàsicament això és degut a l’antiguitat i fallides en la construcció del nostre parc d’habitatges, a la qual cosa se suma no comptar amb un correcte aïllament tèrmic.

D´aquí la importància que representa disposar d´un sistema eficaç per a l’estalvi energètic, com és el sistema d´aïllament tèrmic per l´exterior SATE. En aquest webinar en parlarem dels sistemes SATE de PROPAMSA, i en concret de l’acabat més solidari amb el Medi Ambient: REVAT PLAS SLX.

ÍNDEX:

La jornada comptarà amb els següents punts:

• Presentació PROPAMSA.
• Per què aïllar per l’exterior? Avantatges.
• Esquema de l’aïllament SATE: Components del sistema.
• Acabats: funcions de l’acabat.
• Tipus d’acabat de Propamsa.
• REVAT PLAS SLX: net, ecològic, solidari amb el medi ambient.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció.


Ponent: Luis Sanz, Segment Manager Fachadas


Estructura de la jornada: ponència i dubtes.


Data i hora: Dimecres 23 de novembre, de 9:15 a 10:15 h


Lloc: Zoom

18/10/2022


WEBINARS DEL GREMI. Pla RER, tot el que necessiten les comunitats de propietaris

Dimarts 18 d’octubre, de 9:15 a 9:50 h, via Zoom

El proper dimarts 18 d’octubre, de 9:15 h a 9:50 h, celebrarem una webinar del Gremi de Constructors dedicada a explicar el Pla RER (Rehabilitació Energètica Residencial) de Unión de Créditos Inmobiliarios (UCI), entitat col.laboradora del Gremi.

El Pla RER és un sistema de finestreta única adreçat a comunitats de propietaris per brindar tota l’assistència tècnica i financera necessària per a la sol·licitud de subvencions i execució d’obres de rehabilitació.Contempla tots els aspectes que hi ha en una actuació de millora d’eficiéncia energètica:

-Técnics: seguiment de l’obra de principi a fi.
-Administratius: informació d’ajuts i possibilitat de tramitació.
-Financers: financem les obres a les comunitats.

Aquesta webinar és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada. Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

-Situació actual del sector de la rehabilitació
-Presentacio Pla RER
-Productes de finançament d’UCI

PONENTS:

Javier Torremocha
Director del Canal de reformes i rehabilitació d’UCI

Sergio Fernández
Key account Canal de reformes i rehabilitació d’UCI


Estructura de la jornada: ponència i dubtes.


Data i hora: Dimarts 18 d’octubre, de 9:15 a 9:50 h


Lloc: Zoom

06/10/2022


JORNADA RIME. AFRONTAR AMB ÈXIT ELS PROJECTES NEXTGEN DE REHABILITACIÓ. L’OBJECTIU COMÚ DE TÈCNICS I CONSTRUCTORES / PROGRAMA CONSTRUYENDO EMPLEO

Dijous 6 d’octubre de 2022 de 9 a 11 h a la seu del Gremi

Us informem que el proper dijous 6 d’octubre, a partir de les 9 h i fins les 11 h, tindrà lloc una jornada presencial a la seu del Gremi on es debatran punts comuns entre tècnics i constructores en relació a l’execució dels ajuts Next Generation a la rehabilitació energètica d’habitatges i edificis.

Per informar dels mateixos i debatre, participarà a la jornada el Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona i el Col.legi d’Arquitectes de Catalunya.

Durant la jornada també es farà un recordatori  del projecte Construyendo Empleo, de la Fundació Laboral de la Construcció.

Aquesta jornada RiMe és oberta i gratuïta per a qualsevol persona interessada

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible al botó verd d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

Benvinguda

Josep Antoni Martínez Zaplana,
President del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques

Programa Construyendo Empleo: Connectant Professionals i Empreses

Mercè Polo Blasco
Fundació Laboral de la Construcció

Afrontar amb èxit els projectes NextGen de rehabilitació. L’objectiu comú de tècnics i constructores

Ariadna Campins Martin
Consultora en rehabilitació del Col·legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona

Pilar Sierra i Francesc Piqué
Arquitectes tècnics del Grup de Rehabilitadors del Col•legi de l’Arquitectura Tècnica de Barcelona

Cristina Mora Porcel
Secretària de la junta directiva de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Jordi Morros i Celia Galera (CEO d’Habitat Futura)
Arquitectes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Marta Martinez Tomas
Coordinadora de l’Oficina Tècnica de Rehabilitació del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya

Assumptes varis, torn de debat i clausura de la jornada


Estructura de la jornada: ponència i networking.


Data i hora: Dijous, 6 d’octubre 2022 de 9 a 11 h


Lloc: Auditori de la seu del Gremi de Constructors. Gran Via de les Corts Catalanes 663, planta baixa. Barcelona

20/09/2022


SESSIÓ DE NETWORKING. CONSTRUCTORS/ES AMB ARQUITECTES. COL.LABORACIÓ EN L’EXECUCIÓ DELS FONS EUROPEUS PER LA REHABILITACIÓ 

Dimarts, de 18 a 20 h

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i el Gremi de Constructors organitzen un acte de networking en el marc del programa d’ajuts i subvencions dels Fons Next Generation.


La sessió té com a objectiu crear un espai de trobada i compartir experiències entre els assistents, per tal de crear sinèrgies i potenciar el mercat laboral d’ambdós sectors.

Aquesta jornada serà presidida per Sandra Bestraten, presidenta de la demarcació de Barcelona del COAC, i Josep Antoni Martínez Zaplana, president del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques, comptarà amb algunes intervencions testimonials i finalitzarà amb un networking entre els asistents.

La jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia obligatòria per poder-hi assistir.

T’hi esperem!


Estructura de la jornada: ponència i networking.


Data i hora: Dimarts, 20 de setembre 2022 de 18 a 20 h


Lloc: COAC Seu de Barcelona – Sala Mirador (8a planta). Plaça Nova 5 08002 Barcelona

02/06/2022


JORNADA RiMe. PROGRAMA CONSTRUYENDO EMPLEO / AJUTS NEXT GENERATION A LA REHABILITACIÓ DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

Dijous de 9 a 11 h

Us informem que el proper dijous 2 de juny, a partir de les 9 h i fins les 11 h, tindrà lloc una jornada informativa de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis, aquest cop en format presencial a la seu del Gremi.


En aquesta sessió es tractaran els ajuts a la rehabilitació dels fons europeus Next Generation destinats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (sense comptar la ciutat de Barcelona, que recordem són competència del Consorci de l’Habitatge de Barcelona).

Per informar dels mateixos, comptarem amb representants del Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH): José Antonio Artímez, director general del CMH  i Jordi Amela, coordinador de l’Àrea de Processos i Operativa del CMH.

Durant la jornada també es presentarà/recordarà el projecte Construyendo Empleo, de la Fundació Laboral de la Construcció, incentivant la participació al mateix com a instrument per millorar plantilles i cobrir necessitats manifestades en diverses ocasions.

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible a info@gremi-obres.org, indicant els assistents a la jornada, la vostra empresa i un telèfon de contacte. Podeu fer-ho també clicant al botó verd d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

Benvinguda i presentació de la jornada
Josep Antoni Martínez, president de la Fundació Privada per la Ordenació del Sector de la Construcció a Catalunya.

Programa Construyendo Empleo: Connectant professionals i empreses

Mercè Polo, Fundació Laboral de la Construcció.

Fons Next Generation: Consorci Metropolita de l’Habitatge (CMH)

Federico García, cap de Gestió Operativa del CMH, i Violeta Iglesias, responsable dels Programes d’ajuda del CMH.

Torn de debat i clausura

Josep Gassiot, president del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques.


Estructura de la jornada: ponències i networking.


Data i hora: Dijous 2 de juny de 2022, de 9 a 11 h.


Lloc: Seu del Gremi.

17/05/2022


WEBINARS DEL GREMI. FINANÇAMENT DE LA REHABILITACIÓ EN COMUNITATS DE PROPIETARIS

Dimarts de 9 a 9:45 h

El proper dimarts 17 de maig, de 9 a 9:45 h, celebrarem una webinar del Gremi dedicada al finançament de la rehabilitació en comunitats de propietaris.

La jornada anirà a càrrec de representants de Avanza Credit Deutsche Bank: José Antonio Aguilera, director de Negoci Estratègic i Institucions; Javier David Boix, director de Zona Catalunya ; i Victoria Nim, Account Manager.

En cas d’estar interessat/da en assistir a la webinar, preguem inscriure’s el més aviat possible. Aquesta jornada és oberta i gratuïta per qualsevol persona interessada

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

–  Importància estratègica i avantatges del finançament per a les empreses constructores.
– Situació i problemàtica de la rehabilitació a comunitats de propietaris. Solució DB de finançament.

Estructura de la jornada: ponències i networking.


Data i hora: Dimarts 17 de maig de 2022, de 9 a 9:45 h.


Lloc: Virutal. Zoom.

02/05/2022


SESSIÓ DE NETWORKING AMB ARQUITECTES TÈCNICS/QUES. COL.LABORACIÓ EN L’EXECUCIÓ DELS FONS EUROPEUS PER REHABILITAR 

Dilluns de 18 a 20 h 

Objectiu de la jornada: Facilitar el contacte entre arquitectes tècnics/ques i constructors/es per tal que puguin col·laborar plegats en els projectes de rehabilitació energètica dels edificis subjectes als programes d’ajuts dels Fons Europeus Next Generation. 


El proper dilluns, 2 de maig de 2022, de 18 a 20 h, es celebrarà a la Sala d´actes i Sala d’exposicions del Col.legi d’Aparelladors i Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB), una trobada entre constructors/es i arquitectes tècnics/ques per la col·laboració en l’execució dels Fons Next Generation.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

-18:00 a 18:10 h. Check in

-18:10 a 18:20 h. Benvinguda per part de Josep Antoni Martínez Zaplana, president de la Comissió per la Rehabilitació i Manteniment dels Edificis (RIME) i vicepresident del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques.-18:20 a 18:30 h. La importància de la col·laboració entre constructors i professionals de l’arquitectura tècnica, per part de Celestí Ventura, president del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona.

-18:30 a 18:40 h. Explicació de l’activitat de Networking per part de Rosaura Alaustrey, professional del networking.

-18:40 a 19:45 h. Activitat de Networking.


Fem equip! Vols sortir amb companys i referències professionals? No et perdis aquesta sessió!


Estructura de la jornada: ponències i networking.


Data i hora: Dilluns 2 de maig de 2022, de 18 a 20 h.


Lloc: Sala d´actes i Sala d’exposicions del Col.legi d’Aparelladors i Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB). Carrer Bon Pastor 5, 08021 Barcelona.


Inscripcions: Al mail administracio@gremi-obres.org, trucant al Gremi al 932 659 430 o clicant en el botó blau d’inscripció.

26/04/2022


WEBINARS DEL GREMI. PASSOS ESSENCIALS EN REHABILITACIÓ D’ESTRUCTURES

Dimarts de 9 a 9:50 h 

El proper dimarts 26 d’abril, de 9 a 9:50 h, celebrarem una webinar del Gremi dedicada a la rehabilitació d’estructures. A la webinar es descriuran les patologies més freqüents i s’abordaran les diferents tècniques de reparació i de protecció d’estructures de formigó.


La jornada anirà a càrrec de Roberto Luengo, Responsable d’Assistència tècnica de Propamsa. En cas d’estar interessat en assistir a la webinar, preguem inscriure’s el més aviat possible.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:
Estructures de Formigó
Descripció de les patologies més freqüentsTorn de debat
Tècniques de reparació
Tècniques de protecció


Estructura del webinar: ponència i preguntes


Data i hora: Dimarts 26 d’abril, de 9 a 9:50 h


Lloc: Aplicació Zoom

03/03/2022


SESSIÓ ONLINE DE LA RiMe. CONVOCATÒRIES A CATALUNYA D’AJUTS NEXT GENERATION A LA REHABILITACIÓ

Dijous de 9 a 11 h 

Us informem que el proper dijous 3 de març, a partir de les 9 h i fins les 11 h, tindrà lloc una nova sessió informativa de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis, per videoconferència Zoom. 


En aquesta sessió es tractaran els ajuts a la rehabilitació dels fons europeus Next Generation, dels quals està previst que es publiquin les bases de convocatòria a Catalunya en els propers dies.

Per informar dels mateixos, comptarem amb Jordi Sanuy i Aguilar, director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC). 

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

 • Benvinguda a càrrec de Josep Martinez i Zapana, president de la Comissió RiMe.
 • Línies d’ajuts i tramitació de les subvencions a la rehabilitació dels Fons Europeus Next Generation. Bases de les convocatòries a Catalunya
  Jordi Sanuy i Aguilar, director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC)
 • Mesures de suport fiscal a la rehabilitació
  Carolina Mateo, assessora fiscal i comptable de BNFIX PICH, assessoria del Gremi
 • Torn de debat.

Estructura del webinar: ponència i preguntes


Data i hora: Dijous 3 de març de 2022, de 9 h a 11 h


Lloc: Aplicació Zoom

 

07/02/2022


WEBINAR AMB TÈCNICS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA. EMPRESES INTERESSADES EN REHABILITACIONS DEL PROGRAMA D’AJUTS PER A L’ARRANJAMENT  D’HABITATGES DE PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT DE BARCELONA.
Dilluns de 9:30 a 10:30 h

Celebrarem el proper dilluns 7 de febrer, de 9:30 a 10:30 h via Zoom, una sessió informativa sobre les condicions de participació de les empreses en rehabilitacions del Programa d’ajuts per a l’arranjament d’interior d’habitatges de persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat de Barcelona.


A la sessió participaran:

Anna Rigalt, cap de Foment de la Rehabilitació del Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB).

Trinitat Albacar i Montserrat Riera, tècniques de Foment de la Rehabilitació del IMHAB.

David Companyon, coordinador de Projectes comunitaris i d’habitatge a Ètic Habitat.

Aquest programa cobreix el 100% del cost de les obres a realitzar fins a un màxim de 9.000 euros. La dotació pressupostària inicial és de 3.000.000 €. Pagaments per endós.

En cas d’estar interessat en assistir a la webinar, preguem inscriure’s el més aviat possible. Aquesta jornada és oberta i gratuïta per qualsevol persona interessada

LLISTAT D’EMPRESES INTERESSADES DEL GREMI

A més a més, recordem que per part del Gremi facilitem a l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) un llistat d’empreses del Gremi interessades a oferir-se als propietaris sol.licitants de rehabilitacions del Programa d’ajuts, i que compleixin amb els següents requisits:

1.Estar associades al Gremi de Constructors, formant part de la Comissió RiMe
2.Tenir el Certificat Consta o bé, complir amb els següents requisits:

-Ser una empresa legalment constituïda i tenir un mínim d’un any d’experiència.
-Mantenir actualitzada la documentació de l’empresa (certificats de TGSS i AT., pòlissa RC i SP).
-Documentar la relació contractual en qualsevol tipus d’obra.
-Acceptar un sistema d’arbitratge tècnic.
-Complir amb la normativa vigent en matèria de seguretat i salut.

En cas que compteu amb aquestes condicions, i estigueu interessats en què la vostra empresa formi part del llistat de l’administració per aquesta convocatòria d’ajuts, ens ho podeu fer saber enviant-nos un correu a adminisracio@gremi-obres.org o trucant al 932 659 430, indicant-nos que esteu interessats i la vostra empresa.


Estructura del webinar: ponència i preguntes


Data i hora: Dilluns 7 de febrer de 2022, de 9:30 a 10:30 h


Lloc: Aplicació Zoom

Llistat de jornades anteriors:


WEBINARS DEL GREMI. FINANÇAMENT DE LA REHABILITACIÓ EN COMUNITATS DE PROPIETARIS I PROGRAMES D’AJUTS NEXT GENERATION 01/02/2022
PROGRAMA KIT DIGITAL, UNA GRAN OPORTUNITAT PER PIMES I AUTÒNOMS 26/01/2022
RESPONSABILITATS DOCUMENTALS EN PRL DELS TREBALLS EN COBERTES 23/11/2021
AJUTS A LA REHABILITACIÓ I FONS EUROPEUS NEXT GENERATION 7/10/2021
SESSIÓ DE LA RIME. AJUTS A LA REHABILITACIÓ I FONS NEXT GENERATION 08/07/2021
SEGURETAT A L’OBRA. EVITAR ROBAMENTS I OCUPACIONS 29/06/2021
ASPECTES MEDIAMBIENTALS PER MILLORAR LA COMPETITIVITAT 22/06/2021

PROPERES JORNADES. INSCRIPCIÓ OBERTA:

09/02/2023 WEBINARS DEL GREMI

Breu anàlisi sobre l’IVA reduït al sector de la construcció

25/01/2023 WEBINARS DEL GREMI

La revisió excepcional de preus en els contractes públics d’obra

 

→A un clic