Jornades i webinars

Pròximes jornades i webinars del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques


A continuació es mostren les properes jornades previstes a realitzar-se. En el botó d’inscripció s’indica si són reservades per empreses agremiades o si són obertes a qualsevol persona interessada.

02/06/2022


JORNADA RiMe. PROGRAMA CONSTRUYENDO EMPLEO / AJUTS NEXT GENERATION A LA REHABILITACIÓ DE L’ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA

Dijous de 9 a 11 h

Us informem que el proper dijous 2 de juny, a partir de les 9 h i fins les 11 h, tindrà lloc una jornada informativa de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis, aquest cop en format presencial a la seu del Gremi.


En aquesta sessió es tractaran els ajuts a la rehabilitació dels fons europeus Next Generation destinats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (sense comptar la ciutat de Barcelona, que recordem són competència del Consorci de l’Habitatge de Barcelona).

Per informar dels mateixos, comptarem amb representants del Consorci Metropolità de l’Habitatge (CMH): José Antonio Artímez, director general del CMH  i Jordi Amela, coordinador de l’Àrea de Processos i Operativa del CMH.

Durant la jornada també es presentarà/recordarà el projecte Construyendo Empleo, de la Fundació Laboral de la Construcció, incentivant la participació al mateix com a instrument per millorar plantilles i cobrir necessitats manifestades en diverses ocasions.

La jornada es realitzarà a l’auditori de la seu del Gremi (Gran Via de les Corts Catalanes 663). Preguem inscriure’s el més aviat possible a info@gremi-obres.org, indicant els assistents a la jornada, la vostra empresa i un telèfon de contacte. Podeu fer-ho també clicant al botó verd d’inscripció d’aquest mail.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

Benvinguda i presentació de la jornada
Josep Antoni Martínez, president de la Fundació Privada per la Ordenació del Sector de la Construcció a Catalunya.

Programa Construyendo Empleo: Connectant professionals i empreses

Mercè Polo, Fundació Laboral de la Construcció.

Fons Next Generation: Consorci Metropolita de l’Habitatge (CMH)

Federico García, cap de Gestió Operativa del CMH, i Violeta Iglesias, responsable dels Programes d’ajuda del CMH.

Torn de debat i clausura

Josep Gassiot, president del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques.


Estructura de la jornada: ponències i networking.


Data i hora: Dijous 2 de juny de 2022, de 9 a 11 h.


Lloc: Seu del Gremi.

17/05/2022


WEBINARS DEL GREMI. FINANÇAMENT DE LA REHABILITACIÓ EN COMUNITATS DE PROPIETARIS

Dimarts de 9 a 9:45 h

El proper dimarts 17 de maig, de 9 a 9:45 h, celebrarem una webinar del Gremi dedicada al finançament de la rehabilitació en comunitats de propietaris.

La jornada anirà a càrrec de representants de Avanza Credit Deutsche Bank: José Antonio Aguilera, director de Negoci Estratègic i Institucions; Javier David Boix, director de Zona Catalunya ; i Victoria Nim, Account Manager.

En cas d’estar interessat/da en assistir a la webinar, preguem inscriure’s el més aviat possible. Aquesta jornada és oberta i gratuïta per qualsevol persona interessada

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

–  Importància estratègica i avantatges del finançament per a les empreses constructores.
– Situació i problemàtica de la rehabilitació a comunitats de propietaris. Solució DB de finançament.

Estructura de la jornada: ponències i networking.


Data i hora: Dimarts 17 de maig de 2022, de 9 a 9:45 h.


Lloc: Virutal. Zoom.

02/05/2022


SESSIÓ DE NETWORKING AMB ARQUITECTES TÈCNICS/QUES. COL.LABORACIÓ EN L’EXECUCIÓ DELS FONS EUROPEUS PER REHABILITAR 

Dilluns de 18 a 20 h 

Objectiu de la jornada: Facilitar el contacte entre arquitectes tècnics/ques i constructors/es per tal que puguin col·laborar plegats en els projectes de rehabilitació energètica dels edificis subjectes als programes d’ajuts dels Fons Europeus Next Generation. 


El proper dilluns, 2 de maig de 2022, de 18 a 20 h, es celebrarà a la Sala d´actes i Sala d’exposicions del Col.legi d’Aparelladors i Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB), una trobada entre constructors/es i arquitectes tècnics/ques per la col·laboració en l’execució dels Fons Next Generation.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

-18:00 a 18:10 h. Check in

-18:10 a 18:20 h. Benvinguda per part de Josep Antoni Martínez Zaplana, president de la Comissió per la Rehabilitació i Manteniment dels Edificis (RIME) i vicepresident del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques.-18:20 a 18:30 h. La importància de la col·laboració entre constructors i professionals de l’arquitectura tècnica, per part de Celestí Ventura, president del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona.

-18:30 a 18:40 h. Explicació de l’activitat de Networking per part de Rosaura Alaustrey, professional del networking.

-18:40 a 19:45 h. Activitat de Networking.


Fem equip! Vols sortir amb companys i referències professionals? No et perdis aquesta sessió!


Estructura de la jornada: ponències i networking.


Data i hora: Dilluns 2 de maig de 2022, de 18 a 20 h.


Lloc: Sala d´actes i Sala d’exposicions del Col.legi d’Aparelladors i Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB). Carrer Bon Pastor 5, 08021 Barcelona.


Inscripcions: Al mail administracio@gremi-obres.org, trucant al Gremi al 932 659 430 o clicant en el botó blau d’inscripció.

26/04/2022


WEBINARS DEL GREMI. PASSOS ESSENCIALS EN REHABILITACIÓ D’ESTRUCTURES

Dimarts de 9 a 9:50 h 

El proper dimarts 26 d’abril, de 9 a 9:50 h, celebrarem una webinar del Gremi dedicada a la rehabilitació d’estructures. A la webinar es descriuran les patologies més freqüents i s’abordaran les diferents tècniques de reparació i de protecció d’estructures de formigó.


La jornada anirà a càrrec de Roberto Luengo, Responsable d’Assistència tècnica de Propamsa. En cas d’estar interessat en assistir a la webinar, preguem inscriure’s el més aviat possible.

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:
Estructures de Formigó
Descripció de les patologies més freqüentsTorn de debat
Tècniques de reparació
Tècniques de protecció


Estructura del webinar: ponència i preguntes


Data i hora: Dimarts 26 d’abril, de 9 a 9:50 h


Lloc: Aplicació Zoom

03/03/2022


SESSIÓ ONLINE DE LA RiMe. CONVOCATÒRIES A CATALUNYA D’AJUTS NEXT GENERATION A LA REHABILITACIÓ

Dijous de 9 a 11 h 

Us informem que el proper dijous 3 de març, a partir de les 9 h i fins les 11 h, tindrà lloc una nova sessió informativa de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis, per videoconferència Zoom. 


En aquesta sessió es tractaran els ajuts a la rehabilitació dels fons europeus Next Generation, dels quals està previst que es publiquin les bases de convocatòria a Catalunya en els propers dies.

Per informar dels mateixos, comptarem amb Jordi Sanuy i Aguilar, director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC). 

PROGRAMA:

La jornada comptarà amb els següents punts:

  • Benvinguda a càrrec de Josep Martinez i Zapana, president de la Comissió RiMe.
  • Línies d’ajuts i tramitació de les subvencions a la rehabilitació dels Fons Europeus Next Generation. Bases de les convocatòries a Catalunya
    Jordi Sanuy i Aguilar, director de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC)
  • Mesures de suport fiscal a la rehabilitació
    Carolina Mateo, assessora fiscal i comptable de BNFIX PICH, assessoria del Gremi
  • Torn de debat.

Estructura del webinar: ponència i preguntes


Data i hora: Dijous 3 de març de 2022, de 9 h a 11 h


Lloc: Aplicació Zoom

 

07/02/2022


WEBINAR AMB TÈCNICS DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA. EMPRESES INTERESSADES EN REHABILITACIONS DEL PROGRAMA D’AJUTS PER A L’ARRANJAMENT  D’HABITATGES DE PERSONES EN SITUACIÓ DE VULNERABILITAT DE BARCELONA.
Dilluns de 9:30 a 10:30 h

Celebrarem el proper dilluns 7 de febrer, de 9:30 a 10:30 h via Zoom, una sessió informativa sobre les condicions de participació de les empreses en rehabilitacions del Programa d’ajuts per a l’arranjament d’interior d’habitatges de persones en situació de vulnerabilitat a la ciutat de Barcelona.


A la sessió participaran:

Anna Rigalt, cap de Foment de la Rehabilitació del Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB).

Trinitat Albacar i Montserrat Riera, tècniques de Foment de la Rehabilitació del IMHAB.

David Companyon, coordinador de Projectes comunitaris i d’habitatge a Ètic Habitat.

Aquest programa cobreix el 100% del cost de les obres a realitzar fins a un màxim de 9.000 euros. La dotació pressupostària inicial és de 3.000.000 €. Pagaments per endós.

En cas d’estar interessat en assistir a la webinar, preguem inscriure’s el més aviat possible. Aquesta jornada és oberta i gratuïta per qualsevol persona interessada

LLISTAT D’EMPRESES INTERESSADES DEL GREMI

A més a més, recordem que per part del Gremi facilitem a l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) un llistat d’empreses del Gremi interessades a oferir-se als propietaris sol.licitants de rehabilitacions del Programa d’ajuts, i que compleixin amb els següents requisits:

1.Estar associades al Gremi de Constructors, formant part de la Comissió RiMe
2.Tenir el Certificat Consta o bé, complir amb els següents requisits:

-Ser una empresa legalment constituïda i tenir un mínim d’un any d’experiència.
-Mantenir actualitzada la documentació de l’empresa (certificats de TGSS i AT., pòlissa RC i SP).
-Documentar la relació contractual en qualsevol tipus d’obra.
-Acceptar un sistema d’arbitratge tècnic.
-Complir amb la normativa vigent en matèria de seguretat i salut.

En cas que compteu amb aquestes condicions, i estigueu interessats en què la vostra empresa formi part del llistat de l’administració per aquesta convocatòria d’ajuts, ens ho podeu fer saber enviant-nos un correu a adminisracio@gremi-obres.org o trucant al 932 659 430, indicant-nos que esteu interessats i la vostra empresa.


Estructura del webinar: ponència i preguntes


Data i hora: Dilluns 7 de febrer de 2022, de 9:30 a 10:30 h


Lloc: Aplicació Zoom

Llistat de jornades anteriors:


WEBINARS DEL GREMI. FINANÇAMENT DE LA REHABILITACIÓ EN COMUNITATS DE PROPIETARIS I PROGRAMES D’AJUTS NEXT GENERATION 01/02/2022
PROGRAMA KIT DIGITAL, UNA GRAN OPORTUNITAT PER PIMES I AUTÒNOMS 26/01/2022
RESPONSABILITATS DOCUMENTALS EN PRL DELS TREBALLS EN COBERTES 23/11/2021
AJUTS A LA REHABILITACIÓ I FONS EUROPEUS NEXT GENERATION 7/10/2021
SESSIÓ DE LA RIME. AJUTS A LA REHABILITACIÓ I FONS NEXT GENERATION 08/07/2021
SEGURETAT A L’OBRA. EVITAR ROBAMENTS I OCUPACIONS 29/06/2021
ASPECTES MEDIAMBIENTALS PER MILLORAR LA COMPETITIVITAT 22/06/2021