La Fira de la Candelera de Molins de Rei obre un espai a la rehabilitació del 5 al 7 de febrer

La Fira de la Candelera de Molins de Rei obre un espai a la rehabilitació del 5 al 7 de febrer

Aquest proper any 2016 l’Agrupació de la Construcció de Molins de Rei posa en marxa un espai dedicat a la rehabilitació a la Fira de la Candelera. Amb la col.laboració del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona, servirà per promocionar tot allò que envolta la rehabilitació d’edificis, donant l’oportunitat a aquelles empreses que vulguin mostrar els seus productes i serveis, en el mateix recinte on se celebra el tradicional concurs de paletes de Molins de Rei. Per aquest acte, està prevista la instal•lació d’una sèrie de casetes firals que seran ocupades pels diferents industrials on exposaran els seus productes i podran explicar als visitants de la fira les qualitats dels seus productes.

Així mateix, en aquest recinte i per ensenyar les tècniques antigues de la construcció es realitzarà una mostra d’oficis antics que anirà variant en els propers anys. Enguany es preveu realitzar la mostra en base a la forja tradicional i els esgrafiats, i per això hi haurà demostracions d’aquests oficis per professionals reconeguts que permetran als visitants realitzar petits tallers relacionats amb aquests oficis.

Consulta els estands modulars exteriors
Decàrrega del Plànol del recinte

Si estàs interessat en partipar en aquesta iniciativa o vols més rebre més informació al respecte, informa’t al tel. 936 685 683 o bé per correu electrònic a acmsantantoni@gmail.com.


Fira de la Candelera

La Fira de la Candelera és la celebració més emblemàtica de Molins de Rei i una de les tradicions més populars del nostre país, que avui és possible gràcies a l’esforç i a les iniciatives de tot un poble que el llarg de moltes generacions ha invertit en aquest projecte col•lectiu de projecció de la vila, d’obertura i acolliment.

Si bé tradicionalment la Fira se celebrava el dia de la Candelera, des de fa ja un temps se celebra el primer cap de setmana del mes de febrer per afavorir una major afluència de públic. Segons estudis recents (Llobregat Serveis Firals, 2013), el nombre de visitants compradors comptabilitzats s’estima en 296.544 persones que suposa un impacte econòmic del voltant de 7 milions i mig d’euros. El recinte firal ocupa 45.072 m2, i el nombre de participants firals és de 905.


El Concurs de Paletes

Des de l’any 2010 l’Agrupació de la Construcció de Molins de Rei organitza el Concurs de Paletes, per tant el 2016 serà el 7è concurs consecutiu.

El concurs consisteix en una competició entre parelles de paleta i manobre, en la que cal realitzar simultàniament un treball idèntic. Tots aquests anys hi han competit 10 parelles d’arreu de Catalunya que han demostrat el seu saber i ofici i han consolidat el concurs com un dels més ben considerats del panorama català.

L’objectiu del concurs és fomentar la millora dels coneixements i l’habilitat en la realització del seu treball. Igualment es pretén fomentar i millorar la relació entre persones que es dediquen a la construcció i que amb aquest concurs poden tenir un punt de trobada i expressar a la resta de la ciutadania les virtuts de la professió.

No hi han comentaris

Publica un comentari