NDP. La construcció demana solucions a la hiperinflació energètica

NDP. La construcció demana solucions a la hiperinflació energètica

NOTA DE PREMSA DEL GREMI ENVIADA A MITJANS DE COMUNICACIÓ EL 28 DE MARÇ DE 2022


Des del Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques exigim controlar el preu de l’energia davant de la impossibilitat de les empreses de la construcció de fer front a la hiperinflació en els carburants


la construcció reivindica la necessitat de revisar els preus dels contractes públics tenint en compte també l’augment de preu de l’energia


ENLLAÇ PDF NOTA DE PREMSA EN CATALÀ – ENLLAÇ PDF NOTA DE PREMSA EN CASTELLÀ


El preu de l’energia no només afecta al sector del transport o de la indústria. Amb un preu de l’energia disparat i descontrolat les constructores es troben amb costos d’energia inassumibles en obres privades i públiques.

En relació a aquestes últimes, a més a més, ens trobem que malauradament els preus de l’energia no van ser contemplats al Reial Decret llei 3/2022, d’1 de març, que estableix mesures de caràcter extraordinari per permetre una revisió excepcional dels preus dels contractes públics d’obres afectats per la pujada dels preus dels materials. Aquest Reial Decret establia mecanismes de revisió per preus de materials, no tenint en compte les necessitats energètiques i la possibilitat de què el preu de l’energia es pogués disparar, tal com ha passat en les darreres setmanes.

Cal recordar que el preu de l’energia comporta el 30% dels costos d’una obra. La construcció es nodreix d’hidrocarburs, tant per a fer servir la maquinària com per a l’elaboració de maons, alumini, rajoles, acer o formigó. És per això que són moltes les constructores que estan tenint seriosos problemes per continuar amb les seves obres davant de la pujada disparada del preu dels combustibles. Problema que es suma a la crisi de materials que des de fa mesos colpeja al sector.

En paraules del president del Gremi de Constructors, Josep Gassiot, “és urgent i necessari establir mecanismes d’estabilització dels preus de l’energia per permetre l’activitat econòmica, i a la vegada cal incloure el preu energètic dins dels paràmetres a tenir en compte en els mecanismes de revisió de preus de les obres públiques”.

Des del Gremi, urgim a les autoritats competents a prendre’s molt seriosament un problema que pot fer col·lapsar un sector de la construcció que ha fet de locomotora de la recuperació econòmica en el darrer any. Les empreses constructores es troben davant d’una gran amenaça si les administracions no estableixen de manera urgent mesures de controls de costos energètics i de revisió de preus dels contractes, que donin consistència i viabilitat a les ofertes d’obres.

Barcelona, ​​a 28 de març de 2022


Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques:

El Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques és una entitat sense ànim de lucre que representa 1.400 pimes del sector constructor català. El principal objectiu de l’entitat és la defensa dels interessos de les empreses agremiades així com el recolzament a les mateixes mitjançant serveis i recursos. El Gremi exerceix de representant de les empreses constructores catalanes davant les administracions, institucions socials, entitats vinculades al món de la construcció i mitjans de comunicació. Actualment el seu president és el Sr. Josep Gassiot Matas.

Per a més informació: https://gremi-obres.org

Departament de Comunicació
932 659 430 – 646 752 251 – comunicacio@gremi-obres.org

No hi han comentaris

Publica un comentari