Impulsem les ITE

Impulsem les ITE

El nou Decret 67/2915, de 5 de maig, intenta superar les mancances del de 2010 en relació als tipus de deficiències que s’establien per als habitatges i als lliuraments dels certificats d’aptitud.El nou Decret 67/2015 de 5 de maig (aquí s’explicava més extensament en què consisteix), suposa l’obligatorietat per als propietaris d’immobles d’habitatges de la pertinença i actualització del Llibre de l’Edifici. Amb la seva aprovació també es garanteix que es posarà en coneixement de la Generalitat el contingut de les inspeccions efectuades i s’estableixen unes noves bases reguladores de les Inspeccions Tècniques dels Edificis: terminis per aprovar l’examen, qualificació de les deficiències, i s’estableix la competència d’atorgar certificats d’aptitud de l’edifici a l’Àgencia de l’Habitatge de Catalunya i a les administracions locals. Una altra novetat destacada és l’obligatorietat que tindran els habitatges de passar les ITE.

Amb aquest decret, segons anuncia l’administració, s’intenta superar les mancances del de 2010 en relació als tipus de deficiències que s’establien per als habitatges i als lliuraments dels certificats d’aptitud. Així mateix, amb aquest decret s’obligarà a informar a la Generalitat sobre les inspeccions fetes.

Es tracta, en tot cas, d’impulsar les ITEs, les quals des de fa dècades arrosseguen el rebuig de les comunitats de propietaris, que sovint no en volen ni sentir parlar d’elles. Però tal com recordàvem els constructors a la passada Comissió de la RiME del 16 d’abril, és de sentit comú impulsar la seva normalització com a eina per garantir la seguretat de les ciutats, i no només com un tràmit dins d’un procés d’adjudicació de subvencions.

Les ITE són la revisió que trobarà el problema per prevenir abans que esdevingui més gran i cara la seva reparació. Aquest és el missatge que hem de transmetre a les comunitats de propietaris. Per altra banda, també cal recordar que les ITE només obliguen a fer una reforma en casos extrems, quan es trobi un risc real per a la seguretat de les persones. Per això, que no ho oblidin els propietaris, tot i detectar-se problemes al fer-se una ITE això no suposarà l’imposició de fer despeses si no hi ha perill pels habitants de l’edifici.

iite

 

 

 

 

No hi han comentaris

Publica un comentari