Finalitza REhabilita 2021, una setmana de reivindicació, debat i il·lusió en torn a la rehabilitació

banner rehabilita 2021

Finalitza REhabilita 2021, una setmana de reivindicació, debat i il·lusió en torn a la rehabilitació

Aquest divendres ha finalitzat la setmana Rehabilita 2021, una edició marcada pels temps transformadors que vivim i per l’impuls a la rehabilitació -especialment al de la rehabilitació energètica- que des d’Europa s’està portant a terme i que promet donar una gran empenta també a casa nostra en els propers tres-quatre anys.
En aquest sentit, Rehabilita -un projecte liderat des de 2014 pel Col.legi d’Aparelladors i amb la col·laboració d’altres entitats del sector, entre elles el Gremi-, ha aplegat un seguit de jornades i activitats diverses adreçades a particulars, professionals, als agents del sector i a les diferents administracions, amb l’objectiu de contribuir a impulsar la rehabilitació i les bones pràctiques.

Aquesta tasca de sensibilització resulta fonamental en un país que es caracteritza per tenir un parc edificat relativament envellit, on el volum principal dels habitatges es correspon als anys dels “boom” de la construcció. Aquest envelliment porta aparellat una obsolescència funcional dels habitatges generada pels canvis socials i tecnològics, així com per les noves sensibilitats mediambientals


MISSIÓ REHABILITA. UN PROGRAMA AUDIOVISUAL SOBRE REHABILITACIÓ

Dins del marc de Rehabilita 2021 s’ha elaborat i estrenat Missió Rehabilita, un programa audiovisual disponible a Youtube que ha aplegat a representants de diferents entitats i administracions del sector per debatre sobre la rehabilitació i els seus reptes i oportunitats.

MISSIÓ REHABILITA:

Durant el programa la presentadora Cristina Puig també ha realitzat una entrevista a Josep Martinez Zaplana, vicepresident del Gremi i president de la Comissió RiMe. Martinez ha destacat la necessitat d’incorporar a joves i dones al sector per afrontar el gran repte de rehabilitar un parc d’habitatges envellit i ineficient energèticament. Igualment ha defensat el tarannà artesà de l’activitat rehabilitadora.

ENTREVISTA A JOSEP MARTINEZ SOBRE EL SECTOR DE LA REHABILITACIÓ:


MANIFEST REHABILITA PER A LA REHABILITACIÓ D’EDIFICIS RESIDENCIALS

Coincidint amb la setmana Rehabilita, les entitats organitzadores, entre elles el Gremi, han difós un manifest amb el qual destaquem la necessitat d’apostar contundentment per la rehabilitació i marquem pautes i objectius per assolir un parc d’habitatges modern i rehabilitat. En aquest sentit, els Fons Europeus Next Generation es presenten com una gran oportunitat pel sector i la societat.

En nom de totes les entitats el president del Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona, Celestí Ventura, ha presentat aquest manifest on es reivindica “el paper protagonista de la rehabilitació per garantir un habitatge digne”. Segons ha recordat Ventura, “els edificis consumeixen el 40% de l’energia final a Europa, d’aquí que la Unió Europea insti a què es rehabiliti anul·lament el 3% del parc dels edificis, una xifra de la qual Espanya -amb només el 0,8%- es troba molt lluny” i a la transformació del parc existent en edificis de consum d’energia gairebé zero.

És per això que tot el sector fa una crida a “aprofitar els Fons Europeus establerts en el Pla de Rehabilitació d’Habitatges i Regeneració Urbana per a impulsar un sector com és el de la rehabilitació dels habitatges que ha d’aportar importants beneficis mediambientals, socials i econòmics a tots plegats”.

Podeu llegir el manifest a rehabilita.cat.

No hi han comentaris

Publica un comentari