Suport a les reclamacions del sector immobiliari. Cal abordar la problemàtica de l’habitatge amb col.laboració publicoprivada

Suport a les reclamacions del sector immobiliari. Cal abordar la problemàtica de l’habitatge amb col.laboració publicoprivada

El Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona i Comarques dona suport al comunicat fet públic en una nota de premsa enviada el passat 14 de març per les entitats més representatives del sector immobiliari reclamant la col·laboració publicoprivada per abordar la problemàtica de l’habitatge a Catalunya.


Llegir Nota de Premsa El sector immobiliari torna a reclamar la col·laboració publicoprivada per abordar la problemàtica de l’habitatge a Catalunya.


El Gremi agrupa majoritàriament a empreses de dedicades a l’execució de projectes de promotors públics i privats, que constitueixen la base del seu mercat potencial. En aquest sentit, les decisions que afecten a la promoció de l’habitatge i la seva regulació son transcendents per la seva activitat, tant quantitativament per volum, com qualitativament per l’estabilitat en les polítiques regulatòries i la seguretat jurídica que se’n deriva.

Les disposicions mencionades en el comunicat de les entitats immobiliàries, del DL 37/2020 (anul·lat pel TC) i del DL 17/2019 tenen efectes contraris al que es pretenia resoldre i han originat una recessió en l’oferta d’habitatge, especialment en les zones més tensionades, amb totes les externalitats i problemàtiques que se’n deriven.

Des del nostre Gremi reclamem la col·laboració publicoprivada per promocionar la construcció d’habitatge assequible amb fórmules noves que garanteixin la estabilitat jurídica i econòmica de les promocions realitzades per promotors públics, privats o de societats mixtes.

Existeixen operadors experts, empreses constructores solvents i capital privat disposat a invertir. Les administracions locals tenen sòl qualificat disponible. Per tant, el que cal són decisions polítiques valentes i visió realista de cara al llarg termini. Les polítiques equivocades dutes a terme darrerament no resolen els problemes que tenim en relació al dret al habitatge digne, dret que defensem i reivindiquem.

No hi han comentaris

Publica un comentari