De què vam parlar a la sessió de la RiMe de l’1 d’octubre?

Resum sessió RiMe

De què vam parlar a la sessió de la RiMe de l’1 d’octubre?

Al matí del dijous 1 d’octubre va celebrar-se una nova sessió de la Comissió de Rehabilitació i Manteniment dels Edificis (RiMe). En aquesta ocasió, la jornada va dedicar-se a aprofundir sobre el valor i utilitat de la diagnosi d’un edifici, com a pas previ de la planificació i execució d’una rehabilitació.

Josep A.  Martínez, president de la RiMe, va presentar la sessió i la temàtica del dia, oferint la seva visió com a constructor de la importància d’una diagnosi correcta i detallada de l’edifici per la posterior execució de la rehabilitació. Igualment, segons va defensar, resulta molt necessària per l’elaboració d’un pressupost que s’ajusti a les necessitats de l’obra, coneixent des d’un principi els problemes de l’edifici i per tant els costos aproximats de les actuacions requerides.

Posteriorment, Enric Heredia, president de l’Associació de Consultors d’Estructures (ACE), va analitzar el paper dels tècnics especialistes d’estructures en la tasca diagnòstica de l’edifici. En aquest sentit, Heredia va presentar el Monogràfic Guia de Inspecció Tècnica: Estructures als Edificis (ITEE) Una metodologia senzilla i directa de pre-diagnosi d’estructures. Elaborat per l’ACE, suposa un instrument d’ajuda per facilitar la realització d’un prediagnòstic de l’estat de l’estructura dels edificis, des d’un punt de vista estructural i de forma prèvia a la planificació i execució de la rehabilitació.

Podeu trobar la presentació d’aquest interessant monogràfic en el següent enllaç: https://www.gremi-obres.org/wp-content/uploads/2020/10/ACE_ITEE-GREMI-2.pdf

A continuació, Carlos T. Pérez, assessor d’arquitectura del Col.legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CAFBL), va subratllar la conveniència de les inspeccions i diagnosis periòdiques i exhaustives, indicant els procediments previstos i les diferents condicions, casuístiques, recomanacions i normatives. Pérez va mostrar-se favorable a continuar impulsant les bones pràctiques i el valor de la qualitat, per damunt del preu, entre les comunitats de propietaris i el sector.

Les ponències van finalitzar amb interessants comentaris d’alguns dels assistents de la jornada, com Sandra Bestraten de la demarcació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC); Jordi Pascual, cap del Servei de Conservació de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; o Susana Adán, coordinadora tècnica del Consorci Metropolità de l’Habitatge; entre d’altres.

La jornada va clausurar-se amb l’agraïment als ponents i als assistents.

No hi han comentaris

Publica un comentari