Categories: Recomanem

Cobertura d’impagaments

Recordem que crèdit prové de la paraula llatina creditus que vol dir ‘creure’ o ‘cosa confiada’. Quan parlem de crèdit, la primera cosa que ens passa pel cap és un crèdit bancari, ja sigui en forma de préstec o de pòlissa, o bé una targeta de crèdit; però també podem associar el crèdit en l’àmbit comercial. Per exemple, quan un client nostre ens sol.licita pagar una factura a 90 dies des de l’emissió de la mateixa, nosaltres accedirem o no a aquesta proposta segons la confiança que tinguem –recordem el significat de la paraula ‘crèdit’. Una altra mostra d’això és una venda/operació comercial que podrem decidir no realitzar, bé perquè no coneixem el comprador, bé pel risc que comporta vendre-li a crèdit.

Com ja ens podem imaginar, la concessió d’aquest crèdit comporta una sèrie de riscos o perjudicis, ja que aquest client ens pot impagar per infinitat de causes o podem perdre una possible oportunitat de negoci amb el conseqüent perjudici que comporta principalment a la nostra tresoreria.

Una eina molt important que ens pot ajudar i/o minorar aquest risc és l’assegurança de crèdit, un instrument financer que permet protegir les empreses del risc d’impagament, ja sigui en actuacions d’origen comercial o polític dels crèdits atorgats als seus clients, com en operacions nacionals o, fins i tot, en exportacions.

És a dir, l’assegurança de crèdit ens permet prevenir un possible impagament causat per la insolvència d’un client i, al mateix temps, ens proporciona un control de la nostra cartera creditícia. En cas d’impagament, la companyia ens abonarà un percentatge del crèdit impagat i posteriorment realitzarà les gestions necessàries per al seu cobrament. Això permet a l’empresa aconseguir una disminució dels costos i de les tensions de tresoreria que poden provocar l’impagament i obtenir una protecció de la seva partida de clients i facilitat a l’accés al finançament.

En l’actualitat, podem assegurar la totalitat de les nostres vendes a crèdit –també existeixen fórmules per assegurar operacions concretes (d’una a vàries factures) amb un o diversos clients. A més, si ja tenim contractada una assegurança de crèdit, podem complementar-la amb la finalitat d’obtenir la màxima cobertura al menor cost possible.

Jori Armengol & Associats
Assessors en Assegurances del Gremi

admin

Recent Posts

“Volíem oferir als nostres clients una garantia de gestió sostenible de residus”

Montse Sánchez, gerent de Mon Vertical S.L.. Segell RECONS des del 2020.

2 mesos ago

Resum de la Jornada RiME 14/03/2024. Cap a una construcció més sostenible i saludable

El procés de descarbonització del sector de la construcció ha sigut el tema principal d’aquesta…

2 mesos ago

Commemoració a les empreses que compleixen 50 anys com agremiades

El passat dijous 8 de febrer es va celebrar una jornada especial en commemoració a…

3 mesos ago

“RECONS ens permet acreditar les pràctiques sostenibles davant dels clients i fer que confiïn més en nosaltres”

Xavier Fernández, responsable d’Administració OBRALLAR 2000 SL. Segell RECONS des del 2021

3 mesos ago

“Som més eficients en la gestió dels residus i hem guanyat en imatge”

Susanna Buscató Aragonès, tècnica d’organització CONTRACTA, Obres i Tecnologia de la Rehabilitació Segell RECONS des…

4 mesos ago

Implementació del Pla de Pensions a les nòmines; cotitzacions i retribucions

La jornada tècnica celebrada el passat dimarts 12 de desembre al matí, a la seu…

5 mesos ago