Notícies

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE PREVINTEGRAL GROUP I EL GREMI

El passat divendres 24 de gener de 2020, el Gremi va signar una acord de col.laboració amb Previntegral Group,  per regular el marc en què el Gremi oferirà i difondrà, dins del catàleg de serveis destinats als seus agremiats, el Servei de Prevenció, que com a empresa acreditada per la Generalitat prestarà PREVINTEGRAL GROUP. La signatura la van formalitzar el Sr. Eduardo Ezquer, com a representant de Previntegral Group, i la Sra. Mercè Polo, com a representant del Gremi.

Mitjançant aquest conveni, Previntegral es comprometa  donar el Servei de Prevenció a les empreses del Gremi. Ens mantindrà informats de les novetats, obligacions i recomanacions en matèria de prevenció i mitjançant els seus tècnics també es faran les visites necessàries per assessorar, informar i col·laborar amb les empreses agremiades i els treballadors per ajudar-los a la millora de les condicions de treball en les obres.

El conveni amb Previntegral comporta 4 especialitats preventives:

– Seguretat en el treball.

Identificar, avaluar i proposar les mesures correctores que siguin procedents, considerant per a això tots els riscos d’aquesta naturalesa existents a l’empresa, incloent els originats per les condicions de les màquines, equips i instal·lacions i la verificació del seu manteniment adequat, sense perjudici de les actuacions de certificació i inspecció establertes per la normativa de seguretat industrial, així com els derivats de les condicions generals dels llocs de treball, locals i les instal·lacions de servei i protecció. En el cas que es requereixin les anàlisis específiques en matèria de seguretat en el treball, seran objecte d’estudi i pressupost addicional, ja que no estan incloses en l’abast d’aquest contracte.

– Higiene industrial.

Identificar, avaluar i proposar les mesures correctores que siguin procedents, considerant per a això tots els riscos d’aquesta naturalesa existents a l’empresa, i valorar la necessitat o no de realitzar mesuraments sobre això. En el cas que es requereixin aquests mesuraments, seran objecte d’estudi i pressupost addicional, ja que no estan inclosos en l’abast d’aquest contracte.

– Ergonomia i psicosociologia aplicada.

Identificar, avaluar i proposar les mesures correctores que siguin procedents, considerant per a això tots els riscos d’aquesta naturalesa existents a l’empresa. En el cas que es requereixin els mesuraments específics en matèria ergonòmica o psicosocial, seran objecte d’estudi i pressupost addicional, ja que no estan inclosos en l’abast d’aquest contracte.

– Medicina del Treball.

-Dedicar anualment els recursos humans i materials necessaris per a la realització de les activitats concertades. Les activitats preventives seran realitzades per personal sanitari amb competència tècnica, formació i capacitat acreditada conformement a la normativa vigent.
– Realitzar un assessorament general en prevenció des de la perspectiva de la vigilància de la salut, en coherència amb els riscos existents, tant a l’empresari com als treballadors, als seus representants i/o als òrgans de representació especialitzats, en els termes establerts en la normativa aplicable.
– Col·laborar i coordinar l’activitat amb els serveis de prevenció contractats per l’empresa per a la gestió de les especialitats tècniques de prevenció (seguretat, higiene i ergonomia / psicosociologia), a fi d’investigar i analitzar conjuntament els riscos existents i proposar mesures encaminades a millorar les condicions i medi ambient de treball.
– Conservar la documentació generada.
– Dur a terme una planificació i programació anual de les activitats vinculades a vigilància de la salut.
– Posar a la disposició de l’empresa contractant una memòria anual de les activitats vinculades a vigilància de la salut.
– Recopilar i revisar dades o documentació rellevant relativa als llocs de treball i els riscos existents, amb l’objecte de determinar les possibles repercussions per a la salut.
-Exàmens de salut. L’activitat preventiva inclourà la realització d’exàmens de salut als treballadors.

Així mateix, des de Previntegral s’ofereixen diferents serveis per a qualsevol dels actors que poden intervenir en una obra:

1. Elaboració d’estudis bàsics de seguretat i salut.
2. Elaboració de plans de seguretat i salut.
3. Externalització de la figura de recurs preventiu.
4. Externalització de la figura de coordinador de seguretat.
5. Gestió documental (comunicacions d’obertura dels centres de treball, etc.).
6. Tasques de supervisió i control a peu d’obra.
7. Elaboració d’informes de seguretat a l’obra.
8. Realització d’assistències tècniques.
9. En fires, seguiment d’execució de les tasques de muntatge i desmuntatge d’estands.
10. Assessorament general a empreses de construcció.
11. Elaboració de plans de treball aplicables als treballs amb risc a exposició a l’amiant.
12. Altres serveis consensuats per PREVINTEGRAL GROUP i GREMI, que les empreses
agremiades puguin valorar i contractar i suposi benefici per ambdues parts.

admin

Recent Posts

“Volíem oferir als nostres clients una garantia de gestió sostenible de residus”

Montse Sánchez, gerent de Mon Vertical S.L.. Segell RECONS des del 2020.

1 mes ago

Resum de la Jornada RiME 14/03/2024. Cap a una construcció més sostenible i saludable

El procés de descarbonització del sector de la construcció ha sigut el tema principal d’aquesta…

2 mesos ago

Commemoració a les empreses que compleixen 50 anys com agremiades

El passat dijous 8 de febrer es va celebrar una jornada especial en commemoració a…

3 mesos ago

“RECONS ens permet acreditar les pràctiques sostenibles davant dels clients i fer que confiïn més en nosaltres”

Xavier Fernández, responsable d’Administració OBRALLAR 2000 SL. Segell RECONS des del 2021

3 mesos ago

“Som més eficients en la gestió dels residus i hem guanyat en imatge”

Susanna Buscató Aragonès, tècnica d’organització CONTRACTA, Obres i Tecnologia de la Rehabilitació Segell RECONS des…

4 mesos ago

Implementació del Pla de Pensions a les nòmines; cotitzacions i retribucions

La jornada tècnica celebrada el passat dimarts 12 de desembre al matí, a la seu…

5 mesos ago