La Fundació Laboral de la Construcció inaugura la seva nova seu a Catalunya

Inauguració seu a Catalunya FLC

La Fundació Laboral de la Construcció inaugura la seva nova seu a Catalunya

La Fundació Laboral de la Construcció va inaugurar el passat dimecres dia 1 de març la seva nova Seu i Centre de Formació de Catalunya, ubicada a Badalona, ​​amb la qual pretén impulsar la formació de tots els treballadors i empreses del sector català de la construcció. L’acte va estar presidit per Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, que va estar acompanyat per l’alcaldessa de Badalona, ​​Dolors Sabater.

Tots dos van coincidir en destacar la importància de la formació en el sector i la tasca que realitza la Fundació Laboral de la Construcció, entitat paritària creada per la patronal i els sindicats per professionalitzar un sector injuriat per la crisi i crucial per a la bona marxa de l’economia. Un sector que, en paraules de Puigdemont, “ha de tornar a tenir un pes cabdal en la nostra economia”.

El president de la Generalitat va afirmar que “el nou Centre de Formació de la Fundació Laboral és un estímul i demostra que les coses estan canviant en el sector de la construcció”. Així mateix, va posar a l’entitat paritària com a exemple a seguir, ja que “tots els sectors necessiten de la unió voluntària dels diferents grups que el formen, com és el cas de la construcció, amb aquesta Fundació creada per la patronal i els sindicats”.

Un sector de la construcció més sostenible i un urbanisme més humà

Per la seva banda, l’alcaldessa de Badalona, ​​Dolors Sabater, va expressar la necessitat que “Badalona es converteixi en una ciutat pionera, amb models de construcció del segle XXI, que tinguin en compte la sostenibilitat i un urbanisme més humà”.

A més de comptar amb l’assistència de multitud de personalitats de tots els àmbits institucionals i empresarials de Catalunya, Barcelona i Badalona, ​​també es trobaven a la comitiva d’autoritats: Juan F. Lazcano Acedo, president de la Fundació Laboral de la Construcció i president de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC); Vicente Sánchez Jiménez, vicepresident de la Fundació Laboral de la Construcció i secretari general de CCOO de Construcció i Serveis, i Pedro Hojas Cancho, vicepresident de la Fundació Laboral de la Construcció i secretari general de la Federació d’Indústria, Construcció i Agro d’UGT ( UGT-FICA). Així com el president i vicepresidents de l’entitat paritària a Catalunya: Josep Agustí i Ros (CNC), i Miguel Peláez García (CCOO Construcció i Serveis) i Ángel de Dios Murillo (UGT-FICA), respectivament.

Juan F. Lazcano va parlar de la importància que té que “l’aprenentatge i la innovació vagin de la mà” i va al·ludir al fet que el nou Centre i nova Seu de la Fundació Laboral a Catalunya és el millor paradigma de cap a on es dirigeix ​​el sector de la construcció, per al qual la formació és una cosa fonamental “si es vol aconseguir professionals qualificats”.

Per la seva banda, Vicente Sánchez es va referir al fet que “per fi Catalunya i el sector català de la construcció tenen el Centre de Formació que es mereixien i que havien de tenir”, centre de referència en el qual cal seguir treballant i que “espero que tingui les aules plenes d’aquí a un any “.

Creació de la Taula de la construcció de Catalunya

El secretari general d’UGT-FICA va anunciar als presents la creació de la “Taula de la construcció de Catalunya, un punt de trobada en el qual representants de les

associacions empresarials, sindicals, dels col·legis professionals i d’altres institucions educatives, debatran sobre els assumptes i tendències més candents del sector: rehabiltació, innovació, eficiència energètica, inversió pública, formació … “. Pedro Hojas va aprofitar la presència de Puigdemont i de les altres autoritats de les administracions públiques representades, per convidar-los a participar activament en aquesta Taula, alhora que va demanar el seu suport i recolzament per al nou Centre de la Fundació Laboral a Catalunya.

Noves instal·lacions de 4.000 m2, sobre una parcel·la de 16.000 m2

El nou centre de formació del sector de la construcció té 4.000 m2 construïts, que estan edificats sobre una parcel·la de més de 16.000 m2, cedida per l’Ajuntament de Badalona, ​​que amb això ha deixat patent la seva gran aposta per la recuperació i suport a un sector clau per a l’economia, com ho és el de la construcció.

Les noves instal·lacions de Badalona pretenen convertir-se en un referent per al sector de la construcció de tot Espanya. Disposen de catorze aules, serveis i oficines, zones d’assessorament i orientació laboral i professional, així com 1.000 m2 destinats a tallers, on es realitzen cursos, sessions i jornades pràctiques.

En aquestes instal·lacions ja s’ha començat a impartir també formació orientada a l’obtenció de Certificats de Professionalitat i s’espera emprendre aviat l’acreditació de competències adquirides per la via de l’experiència.

També es presta servei d’assessorament i es realitzen accions encaminades a la informació i orientació professional. Cal destacar que, des de 2013, la Fundació Laboral està acreditada com a agència de col·locació i recol·locació autoritzada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal.

De la mateixa manera, es pot tramitar la Targeta Professional de la Construcció (TPC). Un total de 60.800 treballadors de la construcció de Catalunya, (un 42,8% dels treballadors de la construcció de Catalunya) ja posseeix la Targeta Professional de la Construcció (TPC), un carnet emès per la Fundació Laboral que acredita la formació rebuda per cada treballador del sector en matèria de prevenció de riscos laborals, els períodes d’ocupació en les diferents empreses en què hagi exercit la seva activitat laboral, la seva categoria professional i la seva experiència en el sector …

La innovació arriba de la mà de EntornoBIM

Després de recórrer les noves instal·lacions, visitar les aules i altres espais formatius que posseeix el nou Centre, les autoritats van fer una parada a la sala del “Espai BIM”, on la Fundació Laboral de la Construcció de Catalunya ha recreat per primera vegada en el país l’escenificació d’un espai col·laboratiu on es mostra l’ús de la metodologia BIM (Building Information Modeling), una nova forma de treballar i comprendre totes les fases i àmbits del procés constructiu: des de la planificació i promoció, fins al disseny del projecte, per garantir la gestió completa d’una edificació o d’una infraestructura, estalviant costos, temps i esforços.

La metodologia BIM suposarà, i suposa ja, una revolució en tot el procés constructiu tal com es coneixia fins ara. Precisament la Fundació Laboral ha deixat clara la seva aposta per aquesta nova forma de treball amb el recent llançament d’Entorn BIM, el primer servei d’assessorament gratuït sobre BIM, via línia telefònica (900 82 29 00) i email (entornobim@fundacionlaboral.org) , que ha posat a disposició de tots els treballadors i empreses del sector.

 

 

No hi han comentaris

Publica un comentari