BUSCADOR

Construcció d’una escola al Senegal

Construcció d’una escola al Senegal

Avui divendres 8 de setembre commemorem el Dia Internacional de l’Alfabetització, el qual ens recorda que l’alfabetització és un dret humà i constitueix la base de tot aprenentatge. Creat l’any 1965 per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO), té la intenció de promoure, entre els governs i la societat civil, accions per a què les taxes mundials d’alfabetització disminueixin i es reflexioni sobre els problemes que queden per superar en aquest camp.

Aquest any, el Dia Internacional de l’Alfabetització es celebra a tot el món sota el lema de “L’alfabetització en l’era digital”. Un esdeveniment a la Seu de la UNESCO, a París, profunditzarà en aquesta qüestió amb l’objectiu d’examinar les polítiques i els programes d’alfabetització que permetin treure profit de les oportunitats que brinda l’era digital.

En aquest sentit,  volem fer ressó del projecte FEM ESCOLA a la regió de Casamanza, al Senegal, a través de  Foundawtion una organizació sense ànim de lucre que duu a terme projectes que cobreixen necessitats arquitectòniques en zones econòmicament desfavorides. Mitjançant la construcció d’aquesta escola es pretén donar resposta a la necessitat de la regió de guanyar equipaments educatius, que pugin escolaritzar i formar als nens i nenes de la zona.

Així mateix, tal i com podeu veure a la web de Foundawtion, el projecte s’adapta a les necessitats i les característiques de la regió, amb materials i tècniques de construcció que conjuguen tradició i avantguarda, amb l’argila com a element principal.

El projecte és modular i té previst construir en total de 16 aules i un edifici comú, on estarà l’aula de biologia, informàtica i la sala de professors,  i també un camp de fútbol i un de voley. Del global del projecte, la primera fase de construcció ja està en marxa, amb la construcció de dues voltes contigües. El projecte necessita més finançament per completar-se, si vols col.laborar aquí pots fer el teu donatiu a Foundawtion. Entre tots i totes, sumem.

 

 

També et pot interessar

No hi han comentaris

Publica un comentari

Escriu el Cpatcha *